Jendrišek chce zabojovať o miestenku na ME v malom futbale. Dám do toho všetko, avizuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jendrišek chce zabojovať o miestenku na ME v malom futbale. Dám do toho všetko, avizuje
Jendrišek by si rád zahral na majstrovstvách Európy.
Jendrišek by si rád zahral na majstrovstvách Európy.Profimedia
Bývalý slovenský futbalový reprezentant Erik Jendrišek sa cez víkend predstaví na zraze národného tímu v malom futbale. Tridsaťsedemročný útočník zabojuje o miestenku na júnové ME v Sarajeve.

Slovenská reprezentácia v malom futbale absolvuje tento víkend sústredenie v Púchove, na ktoré sa pridá i Jendrišek. Ten si v minulosti pripísal 37 štartov v národnom drese Slovenska, v ktorých zaznamenal štyri góly. Bol tiež členom tímu na MS 2010 v Juhoafrickej republike. Na klubovej úrovni pôsobil v Ružomberku, s ktorým získal v sezóne 2005/2006 majstrovský titul aj slovenský pohár. Neskôr hral napríklad v nemeckom Hannoveri, Schalke 04 či Freiburgu. V domácej súťaži si obliekal aj dresy Spartaka Trnava, FC Nitra, AS Trenčín a do júna tohto roku hral za Liptovský Mikuláš.

"Je veľkou cťou byť súčasťou reprezentácie. Malý futbal sledujem už dlhšie a fandil som našim hráčom už počas ME 2022 v Košiciach. Možnosť zabojovať o reprezentačnú miestenku na turnaj do Sarajeva je pre mňa veľká výzva. Zahral som si už na majstrovstvách sveta 2010 a rád by som si teraz vyskúšal aj európsky šampionát v Sarajeve. Dám do toho všetko," uviedol Jendrišek v tlačovej správe.

Podľa trénera tímu Petra Barnišina nemá Jendrišek miesto isté: "Prvý kemp nám poslúžil na to, aby sme si urobili širší obzor o kandidátoch na reprezentačný dres. Aj napriek neúspešným výsledkom sa kemp vydaril a našli sa aj kandidáti na ME v Sarajeve. Druhý kemp už bude cielenejší na hráčov, ktorí majú reálnu šancu pomýšľať na miestenku do Sarajeva. Erik Jendrišek prejavil ochotu a túžbu hrať malý futbal. Ide o skúseného hráča, ktorého rád na kempe vyskúšam, ale určite nemá miesto isté. Na kempe a v prípravných zápasoch musí ukázať kvalitu a bojovnosť."

Na podujatí, ktoré je naplánované od 1. do 9. júna, sa predstaví 24 tímov. Slovensko bude obhajovať 5. miesto z Košíc.