Juventus bojuje proti odpočtu bodov, obrátil sa na Taliansky olympijský výbor

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus bojuje proti odpočtu bodov, obrátil sa na Taliansky olympijský výbor

Mužstvo trénera Allegriho ovplyvňujú v tejto sezóne nepríjemné faktory.
Mužstvo trénera Allegriho ovplyvňujú v tejto sezóne nepríjemné faktory.Profimedia
Juventus sa odvolal na najvyšší športový súd Talianskeho olympijského výboru proti odpočtu 15 ligových bodov za falšovanie účtovníctva. Turínsky klub to oznámil na svojej webovej stránke.

Tribunál talianskej federácie potrestal pred dvomi týždňami "Starú dámu" za to, že jej vedenie v rokoch 2018 až 2020 bralo nezákonné provízie z prestupov futbalistov a investorom vykazovalo falošné zisky.

Klub čelil rovnakému obvineniu aj minulý rok, bol však oslobodený. Juventus teraz pochybenie poprel a v pondelok oznámil, že sa proti trestom odvolá na športový súd Národného olympijského výboru, ktorý je najvyšším športovým orgánom Talianska.

Po obvineniach rezignovalo v novembri celé predstavenstvo klubu vrátane dlhoročného predsedu Andreu Agnelliho či bývalého kapitána českej reprezentácie a viceprezidenta Pavla Nedvěda.

Víťaz Zlatej lopty z roku 2003 dostal osemmesačný zákaz činnosti vo futbale. Agnelli a bývalý výkonný riaditeľ Maurizio Arrivabene dostali od športového tribunálu dvojročnú stopku.

Juventus, ktorý je po odpočítaní na 13. mieste Serie A, vyšetruje aj UEFA. Okrem toho je turínsky klub podozrivý z toho, že počas pandémie koronavírusu oznámil, že hráčom znížil platy, ale peniaze im vyplácal tajne bokom.