Kanadské médiá vyzdvihli po finále Bedarda a bojovných Čechov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanadské médiá vyzdvihli po finále Bedarda a bojovných Čechov

Kanadské médiá vyzdvihli po finále Bedarda a bojovných Čechov
Kanadské médiá vyzdvihli po finále Bedarda a bojovných ČechovProfimedia
Jubilejný dvadsiaty triumf na juniorských majstrovstvách sveta a neuveriteľné výkony ešte stále len 17-ročného hokejového útočníka Connora Bedarda ocenili kanadské médiá po víťazstve svojej reprezentácie vo finále nad Českom.

Kanada v boji o zlato porazila v Halifaxe český výber 3:2 po predĺžení a obhájila minuloročný triumf. "Zlatá noc pre Kanaďana Bedarda vedie neuveriteľný svetový šampionát," uviedol web televíznej stanice Sportsnet a poukázal na fakt, že aj keď sa budúca hviezda napriek očakávaniam vo finále bodovo nepresadila, každý o nej po stretnutí hovoril. 

Druhým presným zásahom v súboji rozhodol o zlate v predĺžení Dylan Guenther. Medzi strelcov sa zapísal aj Shane Wright, ktorý v deň finále oslávil 19. narodeniny. "Podal neskutočný výkon," povedala draftová štvorka na adresu očakávanej budúcej jednotky. Bedard dal na MS deväť gólov a pridal 14 asistencií. Pozíciu tímovej jednotky v rozhovore odmietol. "Nechcem hovoriť o mne, ani vy o mne nehovorte. Práve sme vyhrali ten najväčší turnaj na svete. Milujem tento tím. Miluje túto krajinu," hovoril v emóciách priamo na ľade.

O triumfe Kanady rozhodli hráči z NHL

Sportsnet zároveň pripomenul, že nechýbalo veľa a Česi takmer zlatú kanadskú oslavu prekazili. "Český výber, ktorý počas druhého vianočného sviatku zdolal Kanadu 5:2, sa odmietol vzdať bez boja," poukázal novinár Paul D. Grant na dva české góly v rozmedzí 54 sekúnd. 

"Mohol to byť najväčší dejový zvrat turnaja. Vyzeralo to tak, ako by Kanada strácala dych. Guenther ale v predĺžení zaistil, že si javorové listy zlato nenechajú ujsť," doplnil zástupca Sportsnet.

Denník Toronto Star napísal, že pod rozhodujúci gól sa podpísala trojica hráčov, ktorá sa v tejto sezóne už predstavila v NHL. Guenther v drese Arizony, Brandt Clarke za Los Angeles a kapitán Wright v Seattle. "A bola z toho sladká odveta," dodal kanadský denník na margo prvého vzájomného zápasu oboch tímov v Halifaxe.