Kelemen s debutom v NHL! Fehérváry asistoval, tešili sa Tatar a Černák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kelemen s debutom v NHL! Fehérváry asistoval, tešili sa Tatar a Černák

Aktualizované
Kelemen sa dočkal, v NHL má za sebou úvodný duel.
Kelemen sa dočkal, v NHL má za sebou úvodný duel. Profimedia
Slovenský hokejista Miloš Kelemen (23) absolvoval premiéru v NHL. V noci na stredu nastúpil v druhom útoku Arizony v dueli s Anaheimom, v ktorom domáci Coyotes prehrali 2:5. Kelemen strávil na ľade 10:04 min, na bránku súpera vyslal jednu strelu a rozdal tri bodyčeky.

Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 2:5

Kelemena vedenie Arizony v utorok povolalo z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL) do prvého tímu, v ktorom nahradil Michaela Carconeho. Slovenský krídelník ťahá svoju prvú sezónu v zámorí.

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu podpísal vlani v máji s Coyotes dvojročný nováčikovský kontrakt. Na jeseň sa predstavil v prípravnom kempe "kojotov", po ktorom zamieril na farmu do AHL. V drese Tucsonu nastúpil do 39 zápasov, v ktorých nazbieral 20 kanadských bodov za deväť gólov a 11 asistencií.

"Bol to krásny moment a som veľmi nadšený, že som mohol nastúpiť. Cítil som nervozitu pred zápasom. V prvej tretine sme hrali dobre, keďže sme mali aj niekoľko šancí, ale nepodarilo sa nám skórovať. Mal by som lepšie pocity, keby sme pri mojej premiére triumfovali," povedal Kelemen pre nhl.com.

Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 4:2

Tampa s Erikom Černákom zdolala Minnesotu. Člen tretieho defenzívneho páru absolvoval 19:12 minúty, dvakrát vypálil, rozdal sedem hitov a v dvoch prípadoch zrazil koncovku súpera. Dvomi zásahmi k triumfu domáci prispel veterán Corey Perry.

Colorado Avalanche - Washington Capitals 3:2

Martin Fehérváry si pripísal na konto asistenciu, Washington ale prehral na pôde Colorada. Obranca spod Tatier odohral 17 minút a prihral na prvý gól Capitals. Dvakrát vystrelil na bránku, pridal tri hity a jednu zblokovanú ranu protivníka.

Z ľadu takmer neschádzal domáci bek Devon Toews, ktorému na konci duelu svietilo v štatistikách 27 minút a 41 sekúnd.

New Jersey Devils - Vegas Golden Knights 3:2 pp

New Jersey Devils s Tomášom Tatarom zvíťazili nad Vegas Golden Knihgts 3:2 po predĺžení. O zisku dvoch bodov pre domácich rozhodol svojím druhým gólom Dougie Hamilton.

Tatar bol na ľade 15:15 min., raz zakončil, pričom zhodne dva razy puk získal i stratil.

Detroit Red Wings - San Jose Sharks 3:2 pp

Montreal Canadiens - Boston Bruins 2:4

Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 3:4 pp

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 7:6 pp

Nashville Predators - Winnipeg Jets 2:1

St.Louis Blues - Buffalo Sabres 3:5

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 5:2