Košice na úkor Slovana vyhrali základnú časť, Zámky sú v prvej šestke. Do predkola Nitra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice na úkor Slovana vyhrali základnú časť, Zámky sú v prvej šestke. Do predkola Nitra

Nové Zámky sa dostali do prvej šestky.
Nové Zámky sa dostali do prvej šestky.TASR
Hokejisti HC Košice vyhrali v poslednom kole základnej časti Tipos Extraligy v Banskej Bystrici 4:2 a keďže Slovan Bratislava prehral proti Novým Zámkom, tak "oceliari" sa stali víťazmi základnej časti.

Rozhodlo sa aj o poslednom tíme s priamym postupom do štvrťfinále play-off, tým sa stali Nové Zámky. Nitra postupuje z desiatej priečky do predkola. Jedenástemu Liptovskému Mikulášu sezóna skončila. Už v piatok bolo jasné, že vypadne Prešov.

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 47. Uhrík (Diakov, Vähätalo)

"Corgoni" si aj napriek prehre zabezpečili postup do kvalifikácie o štvrťfinále play-off, na čo im stačilo neprehrať s Liptákmi o viac ako gól. Dôležitosť zápasu sa odrazila i do konečného výsledku. Prvý zásah duelu strelili hostia až v 47. minúte zásluhou Uhríka. Hostia v závere vrhli všetko do útoku, napokon však už ani v záverečnej hre bez brankára nedokázali streliť potrebný druhý gól a sezóna sa pre nich skončila.

HC '05 Banská Bystrica – HC Košice 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Góly: 4. Troock (Ryczek), 29. Sojka (Tamáši) – 12. Southorn (Jääskeläinen), 18. Michal Chovan (Jääskeläinen, Rogoň), 46. Bartánus (Pollock), 60. Hovorka

"Oceliari" si pripísali ôsmy triumf za sebou a môžu sa tešiť zo zisku Pohára Dušana Pašeka pre víťaza základnej časti. Tím spod Urpína nastúpil už s uzdraveným kapitánom Ďatelinkom a keďže mal istotu štvrtej priečky, voľno dostali Bačík, Watling a Kabáč.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HKM Zvolen 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)

Góly: 21. Verbeek (Kerbashian, Majdan), 36. Verbeek (Majdan), 47. Kerbashian (Beaudry), 47. Vartovník (Laporte, Kerbashian), 57. Verbeek (Majdan, Nellis), 60. Ališauskas (Vartovník) - 16. Marcinek (Huntebrinker, Hecl), 53. Kubka (Bondra, Jedlička), 56. Šiška

Prvým hetrikom v slovenskej extralige sa na výsledku podieľal útočník domácich Hayden Verbeek. Zvolenčania, ktorí nastúpili bez viacerých hráčov zvyčajnej zostavy, prehrali šiesty z uplynulých siedmich zápasov. Do play-off vstúpia z tretieho miesta, ich súperom budú Nové Zámky.

Spišiaci nazbierali v dlhodobej časti 79 bodov rovnako ako Banská Bystrica a tieto dva tímy sa stretnú vo štvrťfinále play-off. Pre Spišiakov pôjde vôbec o prvú účasť medzi najlepšou osmičkou slovenskej extraligy.

Konečná tabuľka základnej časti Tipos Extraligy.
Konečná tabuľka základnej časti Tipos Extraligy.Flashscore

HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Góly: 9. Pecararo (Takáč), 44. Harris (MacKenzie, Takáč) - 12. J. Mikúš (Faith, Mamčics), 28. Loggins (Johnson, Klempa), 35. T. Mikúš (Farley, Roman), 56. T. Mikúš (Mamčics, Klempa)

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli v záverečnom 44. kole Tipos extraligy, keď prehrali v nedeľu doma s Novými Zámkami 2:4. Prišli tak o prvú priečku v tabuľke, ktorú prepustili Košiciam. Tie vyhrali v Banskej Bystrici 4:2 a stali sa víťazmi základnej časti. Nové Zámky obsadili v tabuľke 6. miesto a vybojovali si priamy postup do štvrťfinále play-off.

Úradujúci majster síce viedol od 9. minúty po góle Liama Pecarara, ale Nové Zámky dokázali ešte do polovice stretnutia otočiť skóre. O dve minúty neskôr vyrovnal Juraj Mikúš a v druhej tretine skórovali aj Troy Loggins a Tomáš Mikúš. Po treťom inkasovanom góle vystriedal Jareda Coreaua v domácej bránke Samuel Hlavaj.

Slovan v tretej časti znížil zásluhou Branta Harrisa, ale viac sa mu už zdramatizovať súboj nepodarilo. V 56. minúte spečatil na 4:2 svojím druhým presným zásahom v dueli Tomáš Mikúš.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)

Góly: 11. Matúš Paločko (Pereskokov, Osburn), 15. Suja (Glazkov) - 33. Bubela (Petráš), 38. Špirko, 50. Meliško (Drgoň), 59. Matej Paločko (Razgals)

V zápase Poprad prehrával od 15. minúty 0:2, no napokon otočil vývoj vo svoj prospech. "Kamzíci" nazbierali v základnej časti rovnako ako Michalovce 72 bodov. Zásluhou lepšieho skóre aj vzájomných vystúpení sa umiestnili na 7. mieste, Michalovce obsadili 8. priečku.

HK Dukla Trenčín - HC MV Transport Prešov 1:4 (0:2, 1:2, 0:1)

Góly: 29. Ozols (Tourigny, Jurík) - 6. a 21. Gerlach (Girduckis), 13. Šimun (Avtsin, Nauš), 27. Avtsin (Gerlach, Nauš)

Hokejisti Prešova zvíťazili v záverečnom kole základnej časti Tipos extraligy na ľade Trenčína 4:1. Triumf však nič nezmenil na ich vypadnutí z najvyššej slovenskej súťaže, ich súper mal už pred stretnutím istý postup do kvalifikácie o štvrťfinále play-off.

Hosťom nezväzoval ruky tlak a o dva góly viedli už v 13. minúte zásluhou Maxa Gerlacha a Eduarada Šimuna. Američan pridal ďalší presný zásah po sedemnástich sekundách druhej tretiny a o chvíľu ho napodobnil Alexander Avtsin. Za domácich už len znížil Patriks Ozols.

Predkolo play-off, ktoré sa hrá na tri víťazné zápasy, sa začne úvodnými duelmi v stredu 8. marca. Siedmy Poprad narazí na desiatu Nitru a ôsme Michalovce si zmerajú sily s deviatym Trenčínom. Predkolo určí štvrťfinálových súperov pre prvé dva tímy tabuľky Košice a Slovan. Úvodné štvrťfinálové zápasy sú na programe v stredu 15. marca.