Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kovalík na Bratislava Open vyradil Kližana, Šramková vypadla po štvorhodinovom maratóne

Kovalík v slovenskom súboji porazil Kližana.
Kovalík v slovenskom súboji porazil Kližana.www.bratislavaopen.com
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 13. júna?

20:59 - Obrovská smola v španielskej Valencii z pohľadu Rebeccy Šramkovej. Slovenka dohrávala dažďom prerušený a pôvodne stredajší duel 2. kola na turnaji WTA 125k proti Brazílčanke Laure Pigossiovej za stavu 6:7, 3:0. Renkingovo druhá najlepšia tenistka spod Tatier však vedenie stratila, prehrávala 3:5, ale nevzdala sa a cez tajbrejk si vybojovala tretie dejstvo. V ňom musela odvracať mečbal za stavu 4:5 na gemy, no opäť sa rozhodovalo v skrátenej hre. Šramková mala k dispozícii päť mečbalov, ale neuspela. Po takmer štvorhodinovom maratónskom zápase (3:55 hod) sa tešila z postupu do štvrťfinále Pigossiová. Zaujímavosťou je, že obe hráčky stratili servis zhodne osemkrát.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

20:16 - Robin Montgomeryová zdolala na tráve v Hertogenboschi Nemku Jule Niemeierovú 6:3, 6:3 a prvýkrát postúpila do štvrťfinále turnaja WTA. Devätnásťročná Američanka nastúpi proti dvojnásobnej obhajkyni titulu Jekaterine Alexandrovovej (H2H 0:0).

20:00 - Slovenský pár Miloš Karol a Tomáš Lánik sa dostal už do semifinále štvorhry na Bratislava Open. Nenasadená dvojica uspela vo federálnom derby proti Čechom Petrovi Nouzovi a Patrikovi Riklovi za 54 minút výsledkom 6:3, 6:4. O finále si Slováci zahrajú s ukrajinsko-rakúskou jednotkou pavúka, ktorú tvoria Denis Molčanov a Philipp Oswald.

19:42 - Milos Raonic sa bude na tráve v Hertogenboschi usilovať o prvé semifinále na vrcholnom okruhu od konca sezóny 2020. Bývalý wimbledonský finalista sa v druhom kole presadil cez bývalého hráča TOP 10 Roberta Bautistu-Aguta pomerom 4:6, 6:2, 7:5 a vo štvrťfinále vyzve nasadenú jednotku Alexa de Minaura (H2H 0:2).

19:11 - Slovenské derby na Bratislava Open ovládol a postup do štvrťfinále si vybojoval Jozef Kovalík. Aktuálna singlová jednotka pod Tatrami porazila napriek prvému prehranému setu Martina Kližana 4:6, 6:4, 6:2 bez troch minút za dve hodiny. Štvorka podujatia sa v boji o semifinále postaví nenasadenému Španielovi Martinovi Landalucovi.

18:44 - Ben Shelton získal začiatkom apríla na domácej antuke v Houstone druhý titul v kariére, ale odvtedy sa mu nedarí. Prípravu na Wimbledon začal prehrou v Stuttgarte. Druhý nasadený hráč nestačil v úvodnom zápase na kvalifikanta a 101. hráča sveta Jamesa Duckwortha 6:7, 6:4, 3:6. Tridsaťdvaročný Austrálčan si zahrá len tretie semifinále na najvyššom okruhu a prvé od sezóny 2021 proti dvojnásobnému šampiónovi Matteovi Berrettimu (H2H 0:0).

18:24 - Po približne 28 hodinách pokračuje v dueli 2. kola na turnaji WTA 125k v španielskej Valencii Rebecca Šramková. Pripomíname, že proti Brazílčanke Laure Pigossiovej prehráva 6:7, 3:0. 

17:56 - Alex de Minaur vstúpil do trávnatej sezóny víťazstvom 7:5, 6:4 nad lucky loserom Zizou Bergsom v Hertogenboschi a obhájil vlaňajšie štvrťfinále. Deviaty hráč sveta a najvyššie nasadený hráč si o zlepšenie maxima na holandskej tráve zahrá s Robertom Bautistom alebo Milosom Raonicom.

16:59 - Norbert Gombos triumfoval v druhom kole challengeru Bratislava Open nad Rusom Alexejom Zacharovom po dvoch tajbrejkoch 7:6, 7:6. Vo štvrťfinále sa Slovák stretne s Portugalčanom Henriquem Rochom.

16:35 - Karen Chačanov prekvapujúco nezvládol prvý tohtoročný zápas na trávnatých dvorcoch. V Hertogenboschi prehral s trápiacim sa Aleksandrom Vukicom, ktorý napokon ruského hráča z TOP 30 rebríčka zdolal 6:4, 5:7, 7:6 v dueli rozloženom do dvoch dní. Vo štvrťfinále sa Austrálčan stretne s obhajcom titulu Tallonom Griekspoorom (H2H 0:0).

15:54 - Matteo Berrettini na prvom turnaji po dvojmesačnej prestávke spôsobenej rôznymi zdravotnými problémami porazil aj druhého súpera. Na obľúbenej tráve v Stuttgarte porazil i Kanaďana Denisa Shapovalova 6:4, 6:4, predtým vyradil po trojsetovej bitke s Romana Safiulina a bilanciu na juhozápade Nemecka tak vylepšil na 11:1. Vo štvrťfinále sa taliansky šampión z rokov 2019 a 2022 stretne s Benom Sheltonom alebo Jamesom Duckworthom.

Zostrih zápasu Berrettini - Shapovalov.
Flashscore

15:40 - Španiel Rafael Nadal sa nepredstaví na Wimbledone, ktorý v minulosti na londýnskej tráve dvakrát vyhral. Bývalá svetová jednotka sa chce čo najlepšie pripraviť na olympijský turnaj v Paríži, ktorý sa bude hrať na antuke v areáli Roland Garros. Nadal to vo štvrtok oznámil na sociálnych sieťach. Čítajte viac.

15:33 - Svetová päťka Jessica Pegulová ukončila prvý turnaj po dvoch mesiacoch, počas ktorých sa liečila z bolesti krčnej chrbtice, na rakete druhej súperky. Na tráve v holandskom Hertogenboschi 30-ročná Američanka nestačila na Srbku Aleksandru Kruničovú, keď šampiónke z roku 2019 a aktuálne 400. hráčke sveta podľahla 6:7, 7:6, 4:6.

15:19 - Tommy Paul v prvom tohtoročnom zápase na tráve v holandskom Hertogenboschi zdolal Austrálčana Alexeja Popyrina 5:7, 6:4, 6:3 a postúpil do štvrťfinále. Druhý nasadený Američan sa stretne so svojím krajanom Sebastianom Kordom (H2H 1:3).

15:15 - Ani štvrtok nevyzerá pre Rebeccu Šramkovú ideálne. Vo Valencii sa od začiatku programu stále neskončil ani jediný zápas, v dvojhre sa aktuálne hrajú dva.

14:50 - Tereza Mihalíková sa teší z postupu do semifinále štvorhry turnaja WTA 250 v holandskom Hertogenboschi. Spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou porazili gruzínsko-ruský pár Oxana Kalašnikovová/Jana Sizikovová za 63 minút hladko 6:0, 6:3.

14:47 - Tenisti budú na tohtoročnom Wimbledone hrať o rekordné odmeny. Tretí grandslamový turnaj sezóny, na ktorom bude obhajovať titul vo dvojhre na londýnskej tráve v All England Clube Češka Markéta Vondroušová, má celkovú dotáciu 50 miliónov libier (59,2 miliónov eur). V porovnaní s minulým rokom je to nárast o 5,3 milióna libier, teda o 11,9 percenta. Organizátori to vo štvrtok uviedli na webovej stránke turnaja. Víťaz dvojhry teraz dostane 2,7 milióna libier (3,2 milióna eur), porazený približne polovicu tejto sumy. Minulý rok dostali šampióni 2,35 milióna libier. Viac dostanú aj účastníci prvého kola, ktorí dostanú 60-tisíc libier, o päťtisíc viac ako vlani.

14:02 - Dvadsaťjedenročná Britka Emma Raducanuová na domácej tráve v Nottinghame zmietla i druhú súperku, Ukrajinku Darju Snigurovú, dvakrát 6:2 a druhýkrát v tejto sezóne postúpila do štvrťfinále. O prvé tri víťazstvá v rade od vlaňajšieho marca a len tretie semifinále na hlavnom okruhu v kariére si víťazka US Open 2021 zahrá buď s krajankou Francescou Jonesovou, alebo Američankou Ashlyn Kruegerovou.

13:27 - Ruska Veronika Kudermetovová na 13 zo 14 tohtoročných turnajov neporazila viac ako jednu súperku. Bývalá svetová deviatka prehrala v druhom kole na tráve v Hertogenboschi s Maďarkou Dalmou Galfiovou 3:6, 6:3, 5:7. 

12:58 - Na podujatí ATP 250 v Hertogenboschi zvládol Sebastian Korda úlohu favorita aj v druhom tohtoročnom zápase na tráve, keď zdolal Taliana Lucu Nardiho dvakrát 7:5 a postúpil do štvrťfinále. O prvé tri víťazstvá v rade v roku 2024 a vyrovnanie maxima na tráve si 23-ročný Američan zahrá s krajanom Tommym Paulom alebo Austrálčanom Alexejom Popyrinom.

Zostrih súboja Korda - Nardi.
Flashscore

12:43 - Svetová šestnástka Jekaterina Alexandrovová predĺžila svoju sériu neporaziteľnosti na tráve v holandskom Hertogenboschi na 12 zápasov, hoci pred turnajom prehrala siedmich z posledných ôsmich duelov. V druhom kole si ruská víťazka posledných dvoch ročníkov po roku opäť poradila s Američankou Eminou Bektasovou (7:5, 6:4) a postúpila do štvrťfinále.

12:19 - Brandonovi Nakashimovi sa tento rok na tráve darí. Po semifinále na challengeri v Surbitone sa dostal do štvrťfinále turnaja ATP 250 v Stuttgarte, kde si po krajanovi Christopherovi Eubanksovi poradil aj s Francúzom Richardom Gasquetom, ktorého zdolal 6:3, 6:4.

11:30 - Novak Djokovič chodí bez barlí už týždeň po operácii kolena, hoci citeľne kríva. Srb sa rozhodol pre urýchlenú liečbu v Centre hyperbarickej medicíny v Belehrade.

07:10 - Od obeda bude dohrávať duel 2. kola na turnaji WTA 125k vo Valencii Rebecca Šramková. Jej stredajší zápas proti Brazílčanke Laure Pigossiovej bol prerušený pre dážď za stavu 6:7, 3:0 pre Slovenku. V holandskom Hertogenboschi (WTA 250) čaká boj o semifinále štvorhry Terezu Mihalíkovú spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou. 

07:05 - Challenger Bratislava Open pokračuje vo štvrtok 2. kolom. Svoje zápasy odohrajú traja slovenskí reprezentanti – Norbert Gombos, Martin Kližan a Jozef Kovalík, pričom poslední dvaja menovaní si dajú po 16:00 súboj o postup do štvrťfinále dvojhry na centrálnom kurte. Po skončení slovenského derby príde derby federálne. V boji o semifinále štvorhry sa domáci Miloš Karol s Tomášom Lánikom postavia českej dvojici Petr Nouza - Patrik Rikl.