Kvitová v spoločnosti boháčov. Viac na kurte zarobili len štyri tenistky, kráľom Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kvitová v spoločnosti boháčov. Viac na kurte zarobili len štyri tenistky, kráľom Djokovič
Česká tenistka sa ocitla v prestížnom rebríčku.
Česká tenistka sa ocitla v prestížnom rebríčku.Profimedia
Zdalo sa, že kariéra Petry Kvitovej (33) upadá. Česká tenistka však po piatich rokoch nečakane ovládla prestížny turnaj WTA 1000, keď triumfovala v Miami. Tridsiata trofej vrátila rodáčku z Fulneku nielen do prvej desiatky svetového rebríčka, ale aj medzi najlepších v kategórii prize money. Dvojnásobná wimbledonská víťazka si na kurtoch zarobila 36 miliónov dolárov a v historickej tabuľke, v ktorej majú zastúpenie obe pohlavia, sa posunula na 10. miesto.

Kvitová si triumfom polepšila o 1,26 milióna dolárov. Celkovo si česká tenistka zarobila už 36 miliónov, čo je len o dva menej, ako legendárna Ruska Maria Šarapovová. Medzi ženami vyhrali viac peňazí len Rumunka Simona Halepová, Venus Williamsová a jej fenomenálna sestra Serena, ktoré si polepšili o 94 miliónov.

Američanka, ktorá v Open ére získala 23 grandslamových titulov v dvojhre, čím o jeden triumf zaostala za historickým rekordom Margaret Courtovej, zaostáva za trojicou mužov.

Najlepšie zarábajúci tenisti a tenistky.
Najlepšie zarábajúci tenisti a tenistky.Flashscore

Bronz patrí Rogerovi Federerovi, ktorý v rámci turnajových odmien získal 130 miliónov. To je niečo vyše 11 % jeho celkových príjmov. V skutočnosti švajčiarsky džentlmen zarobil oveľa viac svojimi aktivitami mimo tenisových kurtov.

Jeho najväčší súperi si s raketou v ruke počínali ešte lepšie. O štyri milióny viac na prémiách získal Španiel Rafael Nadal, absolútnym kráľom je Srb Novak Djokovič, ktorý má momentálne na konte 167 miliónov dolárov.