Legendárny De Rossi začína s trénerskou kariérou, prevzal Spal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legendárny De Rossi začína s trénerskou kariérou, prevzal Spal

V pozícii hlavného trénera sa De Rossi predstaví premiérovo.
V pozícii hlavného trénera sa De Rossi predstaví premiérovo.Profimedia
Na lavičku druholigového talianskeho celku zasadol po tom, čo vedenie odvolalo trénera Roberta Venturata (59). S aktuálne štrnástym tímom sa Daniele De Rossi (39) dohodol na zmluve do konca sezóny 2024.

Roberto Venturato skončil po sobotnej prehre na pôde Frosinone 0:2. Spal viedol od januára tohto roka. V priebehu deviatich mesiacoch absolvoval s mužstvom 29 súťažných duelov. Dokopy sa z víťazstva radoval päťkrát. V aktuálnej sezóne vybojovali spolčne dve výhry, tri prehry a remízy. O bod sú nad pásmom zostupu.

Na jeho miesto zasadol majster sveta z roku 2006 Daniele De Rossi, pre ktorého to bude prvý klubový angažmán v pozícii hlavného trénera. Naposledy pôsobil v realizačnom tíme Roberta Manciniho pri reprezentačnom výbere. Ako jeden z asistentov sa tešil z triumfu na európskom šampionáte.

De Rossi a jeho angažmány.
De Rossi a jeho angažmány.Flashscore

Takmer celú hráčsku kariéru strávil De Rossi v drese AS Rím, kde hral od roku 2001 až do 2019. Pripísal si 459 zápasov. V samom závere si vyskúšal odlišnú súťaž i krajinu, keď hájil farby Boca Juniors. Za Taliansko odohral 117 stretnutí.

Zaujímavosťou je, že De Rossi nie je prvý majster sveta zo zlatej generácie v roku 2006, ktorý bude pôsobiť v Serii B. Okrem neho trénujú Fabio Cannavaro (Benevento), Filippo Inzaghi (Reggina 1914) a Fabio Grosso (Frosinone). V 44-rokoch je stále aktívny brankár Parmy Gianluigi Buffon.