Liga národov: Angličania sa musia zaobísť bez Phillipsa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liga národov: Angličania sa musia zaobísť bez Phillipsa

Liga národov: Angličania sa musia zaobísť bez Phillipsa
Liga národov: Angličania sa musia zaobísť bez PhillipsaProfimedia
Anglický stredopoliar Kalvin Phillips (26) nefiguruje v zostave reprezentačného tímu pre blížiace sa zápasy Ligy národov proti Taliansku a Nemecku (23. a 26. septembra).

Tréner Gareth Southgate ho nenominoval pre obavy z opätovného zranenia ramena, ktoré by ho mohlo vyradiť z účasti na MS v Katare (20. novembra - 18. decembra). Namiesto Phillipsa povolal Jordana Hendersona.

Dvadsaťtrinásobný reprezentant Anglicka si zranil rameno v augustovom exhibičnom stretnutí na Camp Nou proti domácej FC Barcelona. V drese City odohral 56 minút. Následne vynechal tri kolá Premier League. Do futbalového kolotoča sa vrátil v úvode septembra. 

Phillips reprezentoval Anglicko na uplynulých ME, na ktorých sa s tímom prebojoval do finále. Zverenci trénera Southgatea ťahali za kratší koniec s Talianskom po penaltovom rozstrele (1:2). Medzičasom zmenil pôsobisko, keď zamieril z Leedsu do Manchestru City. V nových farbách ale nastúpil iba do troch zápasov, v ktorých odohral celkovo 14 minút. V drese City sa naposledy predstavil v nedávnom zápase Ligy majstrov proti Borussii Dortmund.

Angličania sú po štyroch dueloch na poslednom 4. mieste tabuľky 3. skupiny Ligy národov, keď získali iba 2 body za dve remízy.