Liverpool prehral doma po viac ako roku, Klopp: Musíme sa herne zlepšiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool prehral doma po viac ako roku, Klopp: Musíme sa herne zlepšiť

Jürgen Klopp prehral s Liverpoolom štvrtý duel v prebiehajúcej sezóne.
Jürgen Klopp prehral s Liverpoolom štvrtý duel v prebiehajúcej sezóne.Profimedia
Futbalisti Liverpool FC sa v najvyššej anglickej súťaži trápia. Prehrali druhý zápas za sebou a po sobote im v tabuľke patrilo až deviate miesto.

"The Reds" podľahli v stretnutí 14. kola Premier League doma Leedsu United 1:2. Vicemajster z uplynulej sezóny odchádzal po prvý raz od marca 2021 z Anfield Road bez bodového zisku.

"Je to neúspech. Myslel som si, že máme dobrý úvod, ale potom sme inkasovali až šialený gól. Podarilo sa nám vyrovnať, no neprinieslo nám to potrebnú istotu. Snažili sme sa kontrolovať zápas, ale chýbala nám efektivita," uviedol po zápase Klopp pre Sky Sports. 

Na rýchly vedúci zásah hosťujúceho Rodriga odpovedal v 14. minúte Salah. Leeds v druhom polčase aj vďaka množstvu dôležitých zákrokov brankára Illana Mesliera držal nerozhodný stav. Liverpool sa druhého gólu nedočkal ani so 70 % držaním lopty a desiatimi strelami medzi tri žrde.

Liverpoolu na body štatistická prevaha nestačila.
Liverpoolu na body štatistická prevaha nestačila.Flashscore

V predposlednej minúte riadneho hracieho času tak strhol víťazstvo na stranu hostí Crysencio Summerville. V predvečer 21. narodenín zariadil pre svoje mužstvo premiérové víťazstvo na pôde súpre v aktuálnom ročníku. 

"Pre mňa a moju rodinu je to obrovský moment. Streliť gól na Anfielde je úžasné. Bola to rýchla situácia. Keď ste pred bránou, musíte reagovať a premýšľať veľmi rýchlo. Jednoducho to vyšlo," neskrýval pozitívne emócie šťastný strelec. 

"The Whites" dosiahli prvý triumf po ôsmich stretnutiach a ukončili štvorzápasovú sériu prehier.

"Potrebovali sme, aby nás Illan podržal zákrokmi, ale museli sme hlavne nájsť spôsob ako namiesto jedného bodu získať až tri. Odhodlanie a viera v tíme bola skutočne silná a som šťastný, že sme vyhrali na ihrisku jedného z najlepších tímov na svete," povedal tréner hostí Jesse Marsch. Leeds dokázal uspieť v Liverpoole prvýkrát od roku 2001.

Futbalisti Liverpoolu nenadviazali na stredajšie víťazstvo v Lige majstrov na ihrisku Ajaxu 3:0 a prehrali štvrtý zápas v ligovom ročníku, čo je už dvakrát viac ako v celej predchádzajúcej sezóne. Zverenci Jürgena Kloppa strácajú na prvú štvorku, ktorá sa kvalifikuje do LM, osem bodov.

"Nemôžeme sa tam prebojovať, keď hráme tak nekonzistentne. Momentálne to nie je náš hlavný problém, pretože máme veľa iných starostí. Musíme sa zlepšiť herne a potom uvidíme, kde skončíme," uzavrel Klopp.