Lučenec porazil Shkupi, v sobotu bude bojovať o historický postup v LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lučenec porazil Shkupi, v sobotu bude bojovať o historický postup v LM

Aktualizované
Lučenec na kraji historického výsledku. Rozhodovať bude sobota.
Lučenec na kraji historického výsledku. Rozhodovať bude sobota.Profimedia
Hráči Mimelu Lučenec vyhrali v druhom zápase skupiny Main round Ligy majstrov proti macedónskemu Shkupi.

Futsalisti z Novohradu majú šancu dostať sa medzi 16 najlepších tímov, čo by bol historický úspech pre slovenský klubový futsal.

Liga majstrov - 8. skupina

Shkupi - Mimel Lučenec 0:4 (0:2)

Góly: 5. Fehérvári, 8. Greško, 30. Ostrák, 31. Belaník

ŽK: Jakupi, Seferi - Leovski, Belaník

Stretnutie v Skopje sa vyvíjalo v prospech zverencov trénera Mariána Berkyho už od začiatku. V piatej minúte otvoril skóre kapitán Attila Fehérvári, zakrátko naňho nadviazal Róbert Greško.

Výborný úsek prišiel aj v polovici druhého dejstva, keď po zásahoch Dominika Ostráka s Marekom Belaníkom rozhodol Lučenec o zisku troch bodov.

Momentálne má slovenský majster na čele tabuľky zhodne štyri body ako český tím FK Chrudim, ale lepšie skóre. Vo vzájomnom stretnutí sa v stredu zrodila remíza 1:1.

Lučenec v sobotu o 17:00 uzavrie skupinu stretnutím s luxemburským Differdange. Chrudim sa postaví proti Shkupi. Do Elite round postúpi iba víťaz.

"Bol to veľmi dôležitý zápas, aby sme mohli žiť až do posledného duelu na turnaji. Som veľmi rád, že sme neinkasovali gól, bude rozhodovať aj skóre. Bol to kolektívny výkon, všetci si zaslúžia pochvalu," povedal Marián Berky, tréner Lučenca.