Messi vystrelil PSG tri body, Jakubech na lavičke. Marseille otočilo v Toulouse

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi vystrelil PSG tri body, Jakubech na lavičke. Marseille otočilo v Toulouse

Aktualizované
Messi rozhodol stretnutie medzi PSG a Lille.
Messi rozhodol stretnutie medzi PSG a Lille.Profimedia
Francúzska Ligue 1 pokračovala v nedeľu zápasmi 24. kola.

Paríž St. Germain - OSC Lille 4:3 (2:1)

Góly: 11. a 87. Mbappé, 17. Neymar, 90.+5 Messi - 24. Diakite, 58. David (z 11 m), 69. Bamba

/A. Jakubech (Lille) bol na lavičke náhradníkov/

Duel v Parku princov priniesol plno zvratov. Favorit smeroval za víťazstvom, po štvrťhodine viedol zásluhou presných zásahov Kyliana Mbappého a Neymara. Lille do prestávky znížilo a po nej otočilo na 3:2.

Domáci navyše prišli o Neymara, ktorého s vyvrtnutým členkom odniesli v 51. minúte z ihriska na nosidlách. PSG sa v závere nadýchol k náporu, v 87. minúte vyrovnal druhým gólom v zápase Mbappé a v nadstavenom čase rozhodol o zisku troch bodov Lionel Messi.

PSG si upevnil pozíciu lídra tabuľky. Pred Olympique Marseille, ktorý čakal večerný zápas s Toulouse, má osembodový náskok.

Stade Brest - AS Monako 1:2 (0:1)

Góly: 86. Le Douaron - 39. Golovin, 73. Boadu

Monako triumfovalo štvrtý raz po sebe a drží si sedembodové manko na prvé PSG. Rozhodujúci zásah strelil po šiestich minútach na ihrisku striedajúci Myron Boadu. Brest zostáva na pozícii číslo 16 s jednobodovým náskokom na zónu zostupu.

ES Troyes - Montpellier HSC 0:1 (0:0)

Gól: 90. Khazri, ČK: 67. Yade - 73. Savanier

Viac priestoru na ihrisku využili v závere futbalisti Montpellieru, ktorí v poslednej minúte riadnej hracej doby zlomili kliatbu brány Troyes. Bol to konkrétne Wahbi Khazri, ktorý na MS v Katare rozhodol o triumfe Tuniska proti Francúzsku.

Racing Lens - FC Nantes 3:1 (2:1)

Góly: 34. Machado, 36. Thomasson, 74. C. Traoré (vl.) – 40. Mollet

Všetko podstatné v úvodnom dejstve sa udialo v záverečnej štvrťhodine. Počas troch minút poslali Lens do vedenia výstavná trefa Deivera Machada a zakončenie Adriena Thomassona z malého vápna, aby Nantes reagovalo pred prestávkou rovnako krásnym zásahom Florenta Molleta pod brvno. Pred polčasom neprinavrátil Racingu dvojgólový náskok hlavičkou Sotoca, vychytal ho Lafont. 

Tomu sa po zmene strán podarilo spacifikovať ďalšie šance, pomohlo mu aj brvno, ale na vlastný gól Charlesa Traorého bol, žiaľ, prikrátky. Hostia si tlak nevytvorili a môžu byť radi len za prehru o dva kúsky. Lens zostáva na štvrtej priečke so 49 bodmi, Nantes nazbieralo 28 bodov a patrí mu trinásta pozícia.

FC Lorient - AC Ajaccio 3:0 (2:0)

Góly: 6. Dieng (z 11 m), 43. Faivre, 58. Ponceau

Stade Rennes - Clermont Foot 2:0 (1:0)

Góly: 37. a 64. Kalimuendo

Toulouse - Marseille 2:3 (1:0)

Góly: 3. Dallinga, 87. Onaiwu - 52. Mbemba, 59. Under, 78. Tavares

Výborný vstup do stretnutia zaznamenalo Toulouse. V tretej minúte predviedli domáci rýchlu akciu po pravom krídlu. Desler odcentroval pred bránu, kde na prvej žrdi mieril presne Dallinga. Zakrátko mohol vyrovnať Clauss, ale proti bol Dupé.

Ďalších gólových radostí sa fanúšikovia dočkali po zmene strán. V 52. minúte sa zorientoval v šestnástke pri odrazenej lopte Mbemba a piatym gólom prepálil všetko čo, mu stálo v ceste. Vyrovnanie Marseille pomohlo a o sedem minút skóre otočili. Cengiz Under predviedol svoju technickú vyspelosť. Vo vnútri šestnástky napriahol z uhla ľavačkou a obstrelil domáceho brankára k pravej žrdi. V 78. minút vyhrávali hostia o dva zásahy. So šťastím prenikol do boxu rýchlonohý Tavares a prízemnou strelou zľava prekonal brankára Dupého. Tri minúty pred záverečným hvizdom uzavrel rezultát Onaiwu, ale na body nestačil

Tabuľka Ligue 1.
Tabuľka Ligue 1.Flashscore

Domácí vstřelili úvodní gól již ve 3. minutě, kdy se prosadil Thijs Dallinga. Svoji medicínu v podobě brzkého gólu na začátku poločasu ale Les Violets pocítili v 52. minutě, kdy srovnal skóre svým pátým soutěžním gólem sezony produktivní obránce Chancel Mbemba. Celek z Azurového pobřeží tento moment povzbudil, čehož využil ke vstřelení dalších dvou branek, přičemž ta z kopačky Cengize Ündera byla vskutku výstavní.