Mihalíková vypadla v osemfinále štvorhry, juniorka Jamrichová hladko postúpila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mihalíková vypadla v osemfinále štvorhry, juniorka Jamrichová hladko postúpila

Slovenská nádej zaznamenala jednoznačný postup.
Slovenská nádej zaznamenala jednoznačný postup. Slovenský tenisový zväz
Tereza Mihalíková s Bieloruskou Sasnovičovou nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V osemfinále nestačili na šiesty nasadený americko-holandský pár Desirae Krawczyková, Demi Schuursová.

Australian Open - osemfinále štvorhry žien:

Mihalíková / Sasnovičová - Krawczyková / Schuursová 3:6, 1:6

Mihalíková si postupom do osemfinále vylepšila svoje deblové grandslamové maximum, ktorým bolo druhé kolo z Wimbledonu a US Open 2022. Za postup do medzi najlepšiu šestnástku si do deblového rebríčka WTA pripíše 240 bodov a v onlajn renkingu je na novom kariérnom maxime, ktorým je 41. priečka. Dvadsaťštyriročná Slovenka štartovala na Australian Open po prvý raz medzi ženami. V juniorskej kategórii sa jej však v Melbourne veľmi darilo. V roku 2015 tu získala singlový titul, o rok neskôr sa spolu s Ruskou Kalinskou radovali v debli.

Australian Open - šestnásťfinále dvojhry junioriek:

Anya Murthyová - Renáta Jamrichová 3:6, 0:6

Renáta Jamrichová postúpila do osemfinále dvojhry junioriek na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open. Pätnásta nasadená hráčka zvíťazila v druhom kole nad Američankou Murthyovou, ktorú hladko zdolala. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra si v súboji o štvrťfinále zmeria sily s Nemkou Sonjou Zhiyenbayevovou. Zverenka trénera Jána Matúša ostáva na turnaji aj vo štvorhre, spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou vyzvú v druhom kole domáce držiteľky voľnej karty Zaru Larkeovú s Anjou Nayarovou.