Misia Mars tesne nevyšla. Chalani budú vyhrávať medaily na MS, prognózuje Feneš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Misia Mars tesne nevyšla. Chalani budú vyhrávať medaily na MS, prognózuje Feneš

Servác Petrovský pri dorážke svojej strely, ktorú brankár Thomas Milic zneškodnil.
Servác Petrovský pri dorážke svojej strely, ktorú brankár Thomas Milic zneškodnil. Profimedia
Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali vo štvrťfinále na majstrovstvách sveta proti topfavoritovi z Kanady 3:4 po predĺžení. Po stretnutí bolo vidieť na tvárach hráčov aj realizačného tímu sklamanie, ale zároveň hrdosť z predvedeného výkonu.

Málokto by čakal, že Slováci sa dostanú späť na nohy za stavu 1:3, že dokážu Kanadu dostať pod tlak a utíšia desaťtisícové hľadisko v Scotiabank Centre. Nepravdepodobné sa stalo realitou. 

Prehľad zápasu Kanada U20 - Slovensko U20 4:3 po predĺžení

"Ťažko sa hľadajú slová. Som hrdý na chalanov, čo previedli a ako reprezentovali Slovensko. Nesmierne ma to teší napriek tomu, že vo vnútri všetci plačeme a sme sklamaní z prehry," zneli prvé slová trénera Ivana Feneša po stretnutí.

Papierovým lietadlom na Mars

"Povedali sme si, že ideme vyletieť na papierovom lietadle až na Mars. Naša misia sa tesne pred pristátím skončila. To, čo chalani predviedli, si zaslúži absolutórium, pre mňa sú víťazi zápasu," ponúkol kouč paralelu, ktorou svojich zverencov povzbudil pred pre mnohých jasným štvrťfinále.

Tri góly sme "javorovým listom" dali na MSJ ešte 30. decembra 2013. Bola to úplne iná partia s menami ako Martin Réway, Peter Cehlárik, Marko Daňo a vtedy ešte len 16-ročný Erik Černák. Žiaľ, ani tri zásahy na postup nestačili.

Výnimočná generácia prinesie kovy

"V našom tíme bola obrovská motivácia a odhodlanie. Tvrdá drina sa nám vrátila vyrovnávajúcim gólom. Trápiť Kanadu a dostávať ju do úzkych v ťažkých chvíľach pri hráčoch, akých majú... Disponujú výnimočnou generáciou," hľadal pozitíva Feneš, ktorý v konštatovaní zašiel ešte ďalej.

"Takú generáciu máme aj my. Teším sa za Slovensko, že do niekoľkých rokov budú v seniorskom tíme získavať medaily," prognózuje.

A ako sa cítil hlavný tréner počas nabitého súboja? "Zápas som si na striedačke užíval, bol asi najlepší v kariére. Necítil som žiadny tlak, nervozitu, práve naopak. Keď som videl, ako bojujú, ako hrajú skvelý hokej a plnia do bodky to, čo sme si povedali, som bol naozaj pokojný," dodal.