Mišiak nakoniec do USHL odchádza, fínska KalPa získala Rahma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mišiak nakoniec do USHL odchádza, fínska KalPa získala Rahma

Martin Mišiak bude zbierať skúsenosti pred draftom v zámorí.
Martin Mišiak bude zbierať skúsenosti pred draftom v zámorí. Štefan Mácsadi
Mladý slovenský útočník Martin Mišiak (18) nakoniec posilnil americký tím Youngstown Phantoms hrajúci juniorskú USHL.

Špekulácie ohľadom jeho osoby sa ťahali už niekoľko dní. Niektoré médiá informovali, že z HC Mikron Nové Zámky odchádza, ale klub to vyvrátil. Dokonca aj jeho riaditeľ Imre Valášek v rozhovore pre náš web povedal, že Mišiak sa rozhodol ostať. Situácia sa nakoniec nečakane zmenila.

"Táto informácia nás všetkých veľmi prekvapila, nakoľko takúto možnosť ešte minulý týždeň aj spolu so svojim agentom vylúčili. Ako dôvod svojho rozhodnutia nám uviedol nespokojnosť s nedostatkom herného priestoru. Každopádne, aj keď ide o veľmi neštandardné riešenie, ďakujeme mu za odvedenú prácu v našom drese a držíme mu palce v novej etape hokejového života," vyjadril sa Valášek.

Osemnásťročný rodák z Banskej Bystrice, ktorého v lete čaká draft do NHL, odohral v aktuálnom ročníku Tipos Extraligy v drese "býkov" 29 zápasov s bilanciou jeden gól a deväť asistencií. Predstavil sa aj na nedávnych MSJ.

Nové pôsobisko si našiel švédsky brankár Robin Rahm. Na zmluve do konca sezóny 2022/23 sa dohodol s popredným fínskym klubom KalPa Kuopio hrajúcom tamojšiu najvyššiu Liigu.

Predošlé dve sezóny bol jednotkou HKM Zvolen a vyhral aj jeden titul, počas aktuálneho ročníka v Banskej Bystrici neoslnil a koncom minulého roka s ním "barani" po vzájomnej dohode ukončili spoluprácu.

Po odchode Čecha Matěja Machovského hľadala KalPa dvojku za jasnú jednotku Juhu Jatkolu. Iba dvadsaťročný gólman prežíva veľmi vydarený ročník.

Mladý kanadský útočník Tag Bertuzzi si v prebiehajúcom ročníku zahrá už za tretí klub. Po Norfolku Admirals (ECHL) a Charlotte Checkers (AHL) to bude v rámci hosťovania v Tulse Oilers, tiež účastníkov ECHL. V sezóne 2020/21 odohral na Slovensku za Levice 22 zápasov a získal 23 bodov (7+16). Jeho otcom je legendárny Todd Bertuzzi.