Mladí súperi vo mne prebudili šelmu, priznáva Djokovič po skvelom roku 2023

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mladí súperi vo mne prebudili šelmu, priznáva Djokovič po skvelom roku 2023

Djokovič prezradil, že dopredu ho poháňa mladá konkurencia.
Djokovič prezradil, že dopredu ho poháňa mladá konkurencia.Reuters
Novak Djokovič oslávi v máji budúceho roka už 37. narodeniny, ale srbský tenista tvrdí, že jeho chuť po úspechu sa bude len zvyšovať, pretože mladí vyzývatelia v ňom prebudili "šelmu".

Svetová tenisová jednotka zažila výnimočný rok 2023, keď vyhrala tri zo štyroch Grand Slamov a na svojom konte ich už má 24, čo je o dva viac ako veľký rival Rafael Nadal a o štyri viac ako Roger Federer, ktorý ukončil kariéru. Djokovič však nezískal všetky možné trofeje, 20-ročný Carlos Alcaraz mu v napínavom finále odoprel piatu wimbledonskú korunu a 22-ročný Jannik Sinner zmaril jeho nádeje na triumf v Davis Cupe.

"Mladí chlapci, ktorí sú veľmi hladní a značne inšpirovaní hrať proti mne svoj najlepší tenis, sú mojou ďalšou motiváciou. Myslím si, že vo mne tak trochu prebúdzajú šelmu," povedal Djokovič v relácii "60 minút" z produkcie spravodajskej televízie CBS.

Srb porazil Alcaraza v troch z ich štyroch tohtoročných stretnutí, vrátane semifinále French Open, kde Španiel trpel kŕčmi v celom tele. "Nole" uznal, že odhodlaný mladík sa stal skutočnou hrozbou. 

"Je to tak kompletný hráč, akého som už dlho nevidel," povedal Djokovič a dodal, že svoju prehru vo finále Wimbledonu využil ako motiváciu na amerických turnajoch v Cincinnati a vo Flushing Meadows. "Je to pre mňa skvelá príležitosť, aby som sa znovu objavil a naozaj pritlačil viac ako kedykoľvek predtým," zhodnotil.

Djokovič sa chystá na obhajobu Australian Open.
Djokovič sa chystá na obhajobu Australian Open.Profimedia