Mladý tím Španielska nezvládol penalty, Maroko roztancovalo krajinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mladý tím Španielska nezvládol penalty, Maroko roztancovalo krajinu

Obrovská radosť Maročanov.
Obrovská radosť Maročanov.Profimedia
Maročania trpezlivo dokráčali za jedným z najväčších úspechov. Stalo sa štvrtou africkou krajinou, ktorá dosiahla na štvrťfinále. Po 12 rokoch prvou, keď sa to ako poslednej podarilo na svetovom šampionáte v roku 2010 Ghane. Španielsko malo v Katare tretie najmladšie mužstvo spomedzi všetkých účastníkov.

Hrdinom bol marocký brankár Yassine Bounou, ktorý si poradil s penaltovým pokusom Carlosa Solera, Pabla Sarabiu i najskúsenejšieho Španiela Sergia Busquetsa. Na opačnej strane rozhodol Hakimi, ktorý sa narodil v Madride.

"Je to veľký deň pre marocký futbal. Už postup zo skupiny bol veľký úspech, teraz sa naša radosť ani nedá opísať. Nemôžem tomu uveriť. Hrali sme zodpovedne, trpezlivo a vyplatilo sa nám to. Ďakujem Bohu, že som v rozstrele pomohol tímu k postupu," zneli prvé slová "nepriestrelného" Bounoua.

Maroko tak vylepšilo svoj doteraz najlepší výsledok, ktorým bola osemfinálová účasť na MS 1986. "Odohrali sme neskutočný zápas, aj po taktickej stránke. Chceli nás unaviť, ale my sme nehrali iba na remízu a rozstrel. Mali sme tiež svoje príležitosti. Dali sme do toho neuveriteľne veľa energie a srdca. Teraz sa dáme do poriadku a ideme ďalej," neskrýval nadšenie tréner Walid Regragui

"La Roje" nestačilo ani viac ako 75 % držanie lopty a takmer 800 prihrávok. Maročania čakali na svoje príležitosti a vyrážali do rýchlych protiútokov. Mužstvo trénera Enriqueho podržal medzi tromi žrďami Simón. Po druhý raz v rade a štvrtý v histórii vypadli zo záverečného turnaja po pokutových kopoch.

Priebeh súboja.
Priebeh súboja.Opta by Stats Perform

"Bolo to nesmierne ťažké, pretože Maroko skvele bránilo a nevedeli sme dať gól. Zaslúžili sme si však vyhrať, na konci predĺženia sme mali veľkú šancu so strelou do žrde. Chýbalo nám aj šťastie pri finálnych prihrávkach. Jedenástkový rozstrel bol najbrutálnejší," uviedol kapitán so 142 reprezentačnými zápasmi Sergio Busquets. Maročania si na svojho súpera musia počkať. Bude ním lepší z dvojice Portugalsko - Švajčiarsko.