Moratov gól na výhru nestačil, Füllkrug vystrelil Nemcom nádej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Moratov gól na výhru nestačil, Füllkrug vystrelil Nemcom nádej
Aktualizované
Moratov gól na výhru nestačil, Füllkrug vystrelil Nemcom nádej
Moratov gól na výhru nestačil, Füllkrug vystrelil Nemcom nádej
Profimedia
Futbalový šláger medzi Španielskom a Nemeckom sa po výbornom priebehu plnom zaujímavých situácií skončil remízou 1:1. Die Mannschaft tak pred záverečným duelom svojej skupiny môže stále postúpiť. Potrebuje k tomu vyhrať s Kostarikou a "La Roja" nemôže zaváhať proti Japonsku.

Španielsko - Nemecko 1:1 (1:0)

Góly: 62. Morata - 83. Füllkrug 

Po počiatočnej aktivite Nemecka prevzali iniciatívu Španieli. Zmocnili sa lopty a okamžite dostávali svojho protivníka pod tlak. V siedmej minúte pálil Olmo z ľavej strany do brvna. Lopte pomohol na hornú konštrukciu brány brankár Neuer.

V 22. minúte pálil spoza pokutového územia v červenom drese aj Jordi Alba. Svojou ľavačkou namieril do pravej bočnej siete. Zverenci Hansiho Flicka sa k bráne Simona dostávali sporadicky. V 25. minúte získali v strede poľa loptu a po rýchlej akcii zakončoval nad bránu Gnabry.

V závere prvého dejstva po tom, čo hráči „La Roja“ nedotiahli do gólového konca viacero sľubne vyzerajúcich akcií, ich takmer potrestal Rüdiger. Po štandardnej situácii namieril hlavou za chrbát Simona. Radosť mu prekazil ofsajdový verdikt hlavného arbitra.

Priebeh súboja.
Opta by Stats Perform

Po zmene strán vysoké tempo mierne opadlo. Hralo sa opatrnejšie z oboch strán. Prvý zákrok si až v 57. minúte pri šanci Kimmicha po prihrávke Gündoğana pripísal Simon. Brankár Španielska vyrážal gólové zakončenie zvnútra šestnástky na rohový kop.

O dve minúty na to sa priestor k strele otvoril pred pokutovým územím na druhej strane Olmovi, čo okamžite využil na prízemnú ranu. Mierila do stredu brány, kde bol pripravený Neurer.

Ale tréner Enrique vytiahol v 54. minúte z lavičky svoj strelecký talizman menom Morata, ktorý o osem minút neskôr zužitkoval prihrávku pred bránu zľava z kopačky Albu. Süle nezachytil jeho nábeh a strelou zblízka nedal hráč madridského Atlética Neuerovi žiadnu šancu – 1:0.

Nemci nesklonili hlavu. Práve naopak. Ich boj o potrebné body pokračoval. Pridali, častejšie sa tlačili do šestnástky Španielov a v 73. minúte sa v superšanci ocitol Musiala, no zoči-voči Simona neprekonal. Brankár vytiahol dôležitý zákrok.

Keď vyšiel žolík na strane Španielska, vyšiel aj na druhej Nemecku. Hansi Flick striedal v 70. minúte Füllkruga, ktorý v 83. minúte strelil jeden z najdôležitejších gólov v kariére. Vyrovnal na 1:1.

Záverečné minúty patrili Nemecom. Najprv Goretzka zvládol bežecký súboj s Williamsom, získal loptu a po rýchlej akcii sa rútil na bránu Sané, no defenzíva „La Roja“ bola na mieste a poslednú akciu vyriešila. Obaja si rozdelili bod.