Doplatil na to Cunoda. Norris vyzýva vedenie F1: Chce prísnejšie tresty za blokovanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Doplatil na to Cunoda. Norris vyzýva vedenie F1: Chce prísnejšie tresty za blokovanie

Norrisovi sa blokovanie vôbec nepáči.
Norrisovi sa blokovanie vôbec nepáči.Profimedia
Jazdec McLarenu Lando Norris (23) vyzval vedenie Formuly 1, aby zaviedlo prísnejšie tresty za blokovanie súperov. Informovala o tom agentúra Retuers.

Nepotrestaný Verstappen

Podľa Norrisa je blokovanie pre nízke tresty v tejto sezóne bežnou praxou. "Myslím si, že by za to mal byť jasný trest," povedal britský jazdec. 

Napríklad Max Verstappen z Red Bullu, úradujúci líder priebežného poradia svetového šampionátu, bol za to počas kvalifikácie v Singapure minulý víkend vyšetrovaný trikrát. V jednom prípade sa neudialo nič a dvakrát dostal varovanie.

Norris, ktorý sa s Verstappenom priatelí, sa domnieva, že dvojnásobný majster sveta mal byť za blokovanie Júkiho Cunodu z AlphaTauri potrestaný. "Stajňa nakoniec dostala pokutu, ale potrestaný mal byť aj jazdec," uvieddol.

Nikoho to nezaujíma

"Veď ide len o sledovanie spätných zrkadiel. Lenže v poslednom čase sa zdá, že s tým má veľa ľudí problém. Preto by mali byť za blokovanie prísnejšie tresty. Súperovi to zničí čas a kvalifikáciu. Nakoniec, Júki preto vypadol," pokračoval britský pilot.

"Nikoho to však nezaujíma a pritom sa to počas sezóny deje takmer stále, najmä v prípade niektorých stajní. Tento víkend, pravdepodobne, niekoho zablokujem a urobím zo seba úplného blázna," dodal s trochou nadhľadu Norris pred Veľkou cenou Japonska.