Druhý tréning na Hungaroringu bez prerušení. Prvý Leclerc, Red Bully zaostali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý tréning na Hungaroringu bez prerušení. Prvý Leclerc, Red Bully zaostali

Leclerc bol najrýchlejším mužom druhého tréningu na VC Maďarska.
Leclerc bol najrýchlejším mužom druhého tréningu na VC Maďarska. AFP
V prvom tréningu sme mali červenú vlajku už po piatich minútach, pretože Sergio Pérez (33) narazil do bariér. V druhom tréningu sa našťastie takéto incidenty nevyskytli. Jazdci profitovali zo suchej trate, najrýchlejším mužom bol Charles Leclerc (25) na Ferrari.

Všetky tímy strávili na trati veľa času a testovali rôzne riešenia pred sobotňajšou kvalifikáciou a nedeľňajšími pretekmi.

Najrýchlejší čas piatku dosiahol monacký pretekár z Ferrari Charles Leclerc. Jeho hodnota kola dosiahla 1:17,686 minúty pred McLarenom Landa Norrisa (+0,015 sekundy) a Alpine Pierrea Gaslyho (+0,232).

Až jedenásty bol Red Bull Maxa Verstappena (+0,593) za druhým Ferrari Carlosa Sainza (+0,496). Na konci balíka je ďalší Red Bull Sergia Péreza - osemnásty so stratou +1,292 sekundy za Leclercom.

Dodajme, že na Hungaroringu sa prvýkrát v tejto sezóne uplatní novinka v predpisoch - v kvalifikácii budú jazdci nútení jazdiť na vopred danom type pneumatík počas celého tréningu. V Q1 to budú tvrdé pneumatiky, v Q2 stredne tvrdé pneumatiky a v Q3 mäkké pneumatiky.

Vzhľadom na takýto experiment sa preto odporúča čo najviac času na trati. Z tohto tréningu však nemá zmysel vyvodzovať ďalšie závery, keďže cieľom väčšiny jazdcov neboli čo najrýchlejšie kolá. Zajtra ich najskôr čaká posledná hodina tréningu, kým sa popoludní začne skutočný boj v kvalifikácii.