F1 sa po letnej prestávke opäť vracia. Verstappen bude bojovať o vyrovnanie ďalšieho rekordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

F1 sa po letnej prestávke opäť vracia. Verstappen bude bojovať o vyrovnanie ďalšieho rekordu

F1 je po letnej prestávke späť. Verstappen bude bojovať o vyrovnanie ďalšieho rekordu
F1 je po letnej prestávke späť. Verstappen bude bojovať o vyrovnanie ďalšieho rekorduAFP
Formula 1 sa po mesačnej letnej prestávke tento víkend vráti do súťažného kolotoča a Max Verstappen (25) bude mať na domácej trati v Zandvoorte šancu vyrovnať rekord Sebastiana Vettela (36), ktorý vyhral deväť pretekov v rade.

Jazdec Red Bullu sa môže spoľahnúť na publikum, ktoré ho bude povzbudzovať v každom kole. Dvojnásobný majster sveta je favoritom na víťazstvo na Veľkej cene Holandska a zaknihovať by mohol povestný hetrik. Verstappen má po 12 z 22 tohtoročných kôl náskok 125 bodov pred druhým Sergiom Pérezom.

Jeho tím je medzitým blízko k 14. víťazstvu v rade a 13. v tejto sezóne. Rekord v počte triumfov jedného jazdca počas sezóny patrí Vettelovi, ktorý takýto výsledok dosiahol vo farbách Red Bullu v roku 2013 na ceste za svojím štvrtým majstrovským primátom.

"Teším sa na začiatok druhej polovice sezóny. Neexistuje lepší spôsob, ako sa vrátiť k pretekaniu, než to urobiť v Holandsku. Je to úžasná trať a samozrejme, fanúšikovia sú tam skvelí, takže sa určite teším na návrat na trať," prezradil Verstappen.

"Vyzerá to tak, že počasie môže byť rozmarné, ale mne to nevadí. Nezáleží na tom, či je mokro alebo sucho. Urobíme všetko pre to, aby sme získali čo najviac bodov," - povedal sebavedomý majster sveta.

Ešte napínavejší sľubuje byť súboj za chrbtom Red Bullu, kde súperia tímy Mercedes, Aston Martin, Ferrari a McLaren. Talianska stajňa mala v poslednom čase najbližšie k víťazstvu. Charles Leclerc bol na posledných pretekoch v Belgicku na treťom mieste a pred rokom v Zandvoorte štartoval z prvého radu.

"Máme skupinu zloženú z Mercedesu, Astonu, McLarenu a niekedy aj Alpine, ktorá je schopná bojovať o prvé rady, čo znamená, že je to vzrušujúca situácia," povedal šéf tímu Ferrari Fred Vasseur.

"Myslím si, že je nemožné predpovedať, kto bude mať dobrú formu v Zandvoorte alebo v Monze," - dodal Francúz s tým, že veľa závisí od podmienok na trati, nastavenia a od toho, ako sa tímy správali počas leta.