Kým zostane vo funkcii, bude tu napätie. Vybuchne to, tvrdí otec Verstappena o Hornerovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kým zostane vo funkcii, bude tu napätie. Vybuchne to, tvrdí otec Verstappena o Hornerovi
Horner zostáva pod tlakom.
Horner zostáva pod tlakom.Reuters
Red Bull riskuje, že sa ako tím rozpadne a "vybuchne", ak Christian Horner zostane riaditeľom, citoval denník Daily Mail otca trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena.

Hornera minulý týždeň očistilo nezávislé vyšetrovanie obvinení z nevhodného správania, ktoré vzniesla jeho zamestnankyňa. Vyšetrovanie bolo pred sezónou ostro sledované a Horner zostal v centre pozornosti po tom, ako bol médiám a kľúčovým osobnostiam športu rozposlaný e-mail od anonymného odosielateľa, ktorý údajne obsahoval dôkazy predložené v rámci vyšetrovania.

"Kým zostane vo funkcii, bude tu napätie," povedal bývalý pretekár F1 Jos Verstappen pre britské noviny na Veľkej cene Bahrajnu, kde jeho syn ovládol sobotňajšie otváracie preteky sezóny. "Hrozí, že sa tím rozpadne. Takto to už ďalej nejde. Vybuchne to. Hrá sa na obeť, hoci problémy spôsobuje on."

Hornera sa nepodarilo okamžite kontaktovať, Verstappenove komentáre sa objavili v nedeľu okolo 01:00 miestneho času v Bahrajne a hovorca tímu na otázku neodpovedal. Horner po pretekoch ohľadom e-mailu novinárom uviedol, že nebude komentovať, "aké motívy môže mať akákoľvek osoba, ktorá to robí."

"Mám podporu neuveriteľnej rodiny, neuveriteľnej manželky, neuveriteľného tímu a všetkých v tomto tíme. Sústredím sa na to, aby som pokračoval v práci a pretekaní, vyhrával a robil to najlepšie," reagoval.

Verstappen starší zároveň poprel účasť na anonymnom e-maile. "To by nedávalo zmysel. Prečo by som to robil, keď sa tu Maxovi tak darí?" položil si rečnícku otázku. Holanďan vyhral posledné tri šampionáty v rade a sobotňajšie víťazstvo bolo 55. v jeho kariére, keď všetky dosiahol s Red Bullom.