Lewis to nebol. Horner prezradil, kto sa ho pýtal na možný prestup do Red Bullu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lewis to nebol. Horner prezradil, kto sa ho pýtal na možný prestup do Red Bullu

Horner trvá na tom, že rozhovory s Hamiltonom neboli nijako seriózne ani v pokročilom štádiu.
Horner trvá na tom, že rozhovory s Hamiltonom neboli nijako seriózne ani v pokročilom štádiu.Reuters
Šéf tímu Red Bull Christian Horner (50) v piatok zdôraznil, že otec Lewisa Hamiltona (38) Anthony bol tým, kto ho kontaktoval na začiatku sezóny s otázkou ohľadom možného prestupu k aktuálnemu šampiónovi F1.

Asi sa nepýtal kvôli sebe...

Horner dodal, že nedošlo k žiadnym serióznym rozhovorom a v každom prípade nebolo k dispozícii miesto vedľa trojnásobného šampióna Maxa Verstappena. Sedemnásobný majster sveta Hamilton vo štvrtok poprel, že by ktokoľvek z jeho manažérskeho tímu oslovil Hornera. Ten vyvolal rozruch komentármi v denníku Daily Mail, podľa ktorých pilot Mercedesu pred podpisom novej zmluvy rokoval s inými tímami.

Zdôraznil, že šéf Red Bullu mu v skutočnosti poslal správu na staré telefónne číslo, ktorá sa k nemu dostala až oveľa neskôr. Horner v piatok pre televíziu Sky Sports doplnil, že ho kontaktoval otec Lewisa Anthony Hamilton, ktorý mu poslal SMS so "zvedavou a sugestívnou otázkou".

"Neviem, akú úlohu hrá Anthony v Lewisovom nastavení či manažmente, no určite majú spolu nejaký vzťah. Nemyslím si, že sa pýtal na seba," uviedol Christian Horner.

Je to príbeh, ktorý vzbudil v paddocku množstvo pozornosti počas záverečnej VC Abú Zabí, čo možno odráža nedostatok iných drám, keď si dominantný Red Bull už dávno zabezpečil oba tituly a tento rok vyhral všetky preteky okrem jedných.

Hamilton poprel, že by on alebo jeho manažment oslovili Hornera.
Hamilton poprel, že by on alebo jeho manažment oslovili Hornera.Profimedia

Nevyhral dva roky, je to logické

Horner neskôr na tlačovej konferencii, na ktorej prízvukoval ústup Mercedesu z vedúceho postavenia od kontroverzného finále ročníka 2021 na okruhu Yas Marina, neprestal rozprávať.

"Je úplne normálne, že jazdci, ich zástupcovia a rodičia vedú v priebehu roka rôzne rozhovory. Anthonyho poznám dlhé roky. Je to dobrý chlap, hrdý otec pilota. Priznajme si, že Lewis už dva roky nevyhral žiadnu veľkú cenu. Je nevyhnutné, že sa budú klásť otázky v paddocku, ale nikdy nedošlo k žiadnemu angažovaniu v tomto smere," doplnil.

Šéf Red Bullu následne pochyboval, že by bol Mercedes prekvapený, keby sa dozvedel o oslovení v čase, keď rokujú o novej dvojročnej zmluve.

"Je to najúspešnejší jazdec všetkých čias a od roku 2021 nevyhral žiadnu veľkú cenu. Nemusíte byť raketový vedec, aby ste na to prišli. Pochybujem, že som bol jediný, na koho sa obrátili s dopytom," uzavrel tajomne Horner debatu o možnom transfere Lewisa Hamiltona.