Mám to už za sebou? Hamilton druhú sezónu v rade nevyhral, sám sa pritom spochybňoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mám to už za sebou? Hamilton druhú sezónu v rade nevyhral, sám sa pritom spochybňoval
Hamilton priznal, že počas uplynulej sezóny mal o sebe pochybnosti.
Hamilton priznal, že počas uplynulej sezóny mal o sebe pochybnosti.Reuters
Môžete mať aj sedem titulov, stále ste len človek. Rovnako ako Lewis Hamilton (38). Po záverečnej Veľkej cene Abú Zabí hodnotil uplynulú sezónu. Ani v nej sa nedočkal vytúženého víťazstva. Brit priznal, že v priebehu sezóny mal o svojich schopnostiach pochybnosti.

V rozhovore pre BBC a ďalšie médiá, ktorý bol zverejnený v stredu, sedemnásobný majster sveta a najúspešnejší jazdec v histórii tohto športu s rekordnými 103 víťazstvami prezradil, že je normálne klásť si otázky tohto typu.

"Keď máte ťažké sezóny, ako je táto, vždy prídu chvíle, keď sa pýtate sám seba: "Mám to už za sebou, alebo je to autom? Mám to ešte v sebe? Odišlo to?" hľadal odpovede pretekár Mercedesu, ktorý obsadil medzi jazdcami tretiu priečku za šampiónom Verstappenom a jeho kolegom Pérezom. 

"Je to tým, že vám chýba... Akési kúzlo, keď sa všetko spojí dokopy - auto a vy. Zrazu dostanete iskru a stáva sa niečo výnimočné. To je to, čo hľadáte. Som len človek. Ak vám niekto povie, že podobné pocity nevníma, klame. Všetci sme len ľudia," zdôrazňoval 38-ročný pilot novinárom.

Hamilton naposledy bojoval o celkové víťazstvo ešte v Saudskej Arábii v decembri 2021, keď stratil titul prakticky v poslednej zákrute v súboji s Maxom Verstappenom z Red Bullu, pričom holandský jazdec napokon zvíťazil za kontroverzných okolností.

Holanďan a jeho tím získali vlani oba tituly a v tejto sezóne zažili najdominantnejšiu sezónu v histórii, keď Red Bull vyhral 21 z 22 pretekov a teraz už trojnásobný šampión ovládol rekordných 19 podujatí.

Lewis Hamilton povedal, že vedel, že to bude ďalší náročný rok ešte pred jeho začiatkom, keď testoval auto. Brit sa už na úvodných pretekoch v Bahrajne sťažoval, že Mercedes je na zlej ceste a stajňa ho nepočúva.

Tím, ktorý napriek tomu skončil v celkovom poradí druhý, odvtedy zmenil koncepciu na rok 2024. Šéf tímu Toto Wolff minulý víkend v Abú Zabí vyhlásil, že sa mení takmer každý komponent.

"Verím, že teraz máme hviezdu, ktorú sme podľa mňa nemali dva roky. Stále sa tam ale nedostaneme priamočiaro. Myslím si, že autu rozumieme oveľa lepšie. V zázemí vyvinuli skvelé nástroje. Prirodzene dúfam v zlepšenie, no zároveň neprestávam v práci," nechal sa počuť britský jazdec.

Hamilton podpísal v auguste novú zmluvu platnú do konca roka 2025, čo znamená, že ak ju dodrží, bude pretekať až do svojich 40 rokov.