Naspäť do kokpitu. Ricciardo sa vracia do F1, v AlphaTauri nahradí neúspešného de Vriesa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Naspäť do kokpitu. Ricciardo sa vracia do F1, v AlphaTauri nahradí neúspešného de Vriesa

Daniel Ricciardo sa vracia do F1.
Daniel Ricciardo sa vracia do F1.Profimedia
Daniel Ricciardo (34) sa vracia do kokpitu pretekov Formuly 1. Austrálsky jazdec nahradí v tíme AlphaTauri neúspešného Holanďana Nycka de Vriesa (28), ktorý prišiel o prácu už po desiatich podujatiach. Ricciardo, víťaz ôsmich Veľkých cien F1, prichádza na "hosťovanie" zo sesterskej stajne Red Bull, kde je v tejto sezóne rezervným jazdcom. Ricciardo sa vráti budúci týždeň na Veľkej cene Maďarska, uviedol tím AlphaTauri vo svojom vyhlásení.

"O jeho jazdeckých schopnostiach niet pochýb a mnohých z nás dobre pozná, takže jeho integrácia bude bez komplikácií. Z jeho skúseností bude profitovať aj tím," povedal šéf tímu AlphaTauri Franz Tost. Ricciardo tiež vyjadril svoje nadšenie. "Je skvelé byť opäť s rodinou Red Bull na pretekárskej trati," povedal.

Ricciardo má za sebou dvanásť sezón pretekania v kráľovskej automobilovej triede. V rokoch 2012 a 2013 mu dobré výkony v Toro Rosso, predchodcovi tímu AlphaTauri, vyniesli "povýšenie" do Red Bullu a v prvej sezóne skončil po troch triumfoch na treťom mieste. 

Rovnaké umiestnenie zopakoval aj o dva roky neskôr. V roku 2019 prestúpil do Renaultu a v 2021 do McLarenu. Tam po dvoch sezónach skončil a Red Bull ho opäť angažoval, hoci len ako testovacieho a rezervného jazdca.

Vo svojej premiérovej sezóne v F1 De Vries zaostával za tímovým kolegom Júkim Cunodom, ktorý sa postaral o jediné dva body najslabšieho tímu šampionátu. Holanďanovým najlepším umiestnením bolo dvanáste miesto v Monaku, zatiaľ čo bývalý majster sveta Formuly E zažiaril deviatym miestom v Monze pri svojom minuloročnom debute ako náhradník vo Williamse.