Nováčik zaujal, v stajni sa cíti ako doma. McLaren predĺžil Piastriho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nováčik zaujal, v stajni sa cíti ako doma. McLaren predĺžil Piastriho

Oscar Piastri bude najbližšie tri roky patriť McLarenu.
Oscar Piastri bude najbližšie tri roky patriť McLarenu.Reuters
McLaren predĺžil zmluvu s pilotom formuly 1 Oscarom Piastrim (22). Austrálsky nováčik podpísal s tímom zmluvu do konca roka 2026, oznámila britská stajňa na svojej webovej stránke.

V aktuálnej sezóne mu po 15 pretekoch patrí 11. miesto so 42 bodmi. Piastriho najlepšími výsledkami sú druhá priečka v šprinte v Belgicku a piata v hlavných pretekoch v Silverstone. Na svojom konte má aj tituly majstra sveta v pretekoch Formuly 2 a Formuly 3.

"Je to obrovský talent, dôležitá súčasť tímu a aj na trati ukazuje, že má veľký podiel na tom, ako sa nám tento rok darilo. Je preto skvelé, že sme sa dohodli na dlhodobej spolupráci," povedal šéf McLarenu Zak Brown.

"Vedenie mi dlhodobo prejavuje dôveru a som tu len rok a pol. Veľa to pre mňa znamená, takže sa tu cítim ako doma a nebolo pre mňa ťažké rozhodnúť sa, či tu chcem pokračovať," dodal Piastri.

Druhým jazdcom McLarenu je Lando Norris, ktorý má so stajňou zmluvu do konca roka 2025. Britský jazdec bol tento rok trikrát druhý a v priebežnom poradí je ôsmy s 97 bodmi. Obhajca titulu Max Verstappen z Red Bullu je s 374 bodmi na najlepšej ceste za tretím titulom v rade.