Predĺženie kontraktu s tímom F1. Alfa Romeo v roku 2024 s nezmenenou zostavou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predĺženie kontraktu s tímom F1. Alfa Romeo v roku 2024 s nezmenenou zostavou

Číňan debutoval v tíme Alfa Romeo v minulej sezóne.
Číňan debutoval v tíme Alfa Romeo v minulej sezóne.Reuters
Prvý čínsky jazdec Formuly 1 Kuan-jü Čou (24) bude v budúcej sezóne pretekať spolu s fínskym tímovým kolegom Valtterim Bottasom (34). Alfa Romeo vo štvrtok potvrdila nezmenenú zostavu.

Čou debutoval vo švajčiarskom tíme v minulej sezóne a predĺženie kontraktu by mu malo konečne dať šancu pretekať pred domácimi fanúšikmi. Veľká cena Číny v Šanghaji je naplánovaná na 21. apríla 2024 po päťročnej prestávke spôsobenej pandémiou COVID-19 a následnými obmedzeniami.

"Opätovne podpísať zmluvu s tímom je vždy skvelý pocit, najmä keď vieme, ako sa veci vyvíjajú," uviedol jazdec vo vyhlásení tímu pred VC Singapuru a dodal:

"Môj vzťah s Valtterim je naozaj dobrý. Úzko spolupracujeme s tímom, aby sme všetkých posunuli vpred. Veľmi sa teším aj z príležitosti konečne pretekať v Číne. Bude to skvelý moment a som hrdý na to, že sa oň budem môcť podeliť so všetkými, ktorí ma podporovali."

Alfa Romeo je prevádzkovaná spoločnosťou Sauber a od roku 2026 sa stane továrenským tímom Audi. Bottas už mal istotu ďalšej sezóny v stajni v rámci viacročnej zmluvy, ktorá platí do konca roka 2024.

"V našom tíme vládne dobrá atmosféra, rozumieme si a obaja sa navzájom tvrdo tlačíme k progresu. V zákulisí i mimo neho sa odvádza úctyhodný kus práce a teraz, keď je zostava na budúci rok už pevne daná, môžeme sa naplno sústrediť na zlepšovanie," povedal skúsený Fín.

Líder šampionátu Formuly 2 Francúz Theo Pourchaire bude naďalej čakať na svoju príležitosť v pozícii rezervného jazdca.