Prvé tréningy na VC Emilia Romagna patrili Leclercovi, Verstappen mimo TOP 3

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvé tréningy na VC Emilia Romagna patrili Leclercovi, Verstappen mimo TOP 3

Aktualizované
Leclerc vyhral prvý tréning na okruhu Imola.
Leclerc vyhral prvý tréning na okruhu Imola.Profimedia
Charles Leclerc (26) z Ferrari vyhral oba úvodné tréningy pred Veľkou cenou Emilia Romagna formuly 1. Dvadsaťšesťročný rodák z Monte Carla porazil v prvej časti Brita Georgea Russella (26) z Mercedesu o 104 tisícin sekundy a neskôr triumfoval o 192 tisícin pred Austrálčanom Oscarom Piastrim (23) z McLarenu. Líder šampionátu Max Verstappen (26) z Red Bullu dosiahol v Imole piaty a siedmy čas.

Veľká cena Emilia Romagna je prvými európskymi pretekmi sezóny. Tímy ako Red Bull, Ferrari, Mercedes a Aston Martin urobili na svojich vozidlách rôzne vylepšenia.

Prvý tréning bol nakrátko prerušený po tom, čo Alexander Albon z Thajska musel pre technické problémy odstaviť svoj Williams. Úradujúci majster sveta Verstappen mal na konci rýchle kolo, pre výjazd mimo trate ho však nedokončil. Holandský jazdec vyhral štyri z doterajších šiestich pretekov a vedie priebežné poradie o 33 bodov pred tímovým kolegom Pérezom. Mexičan dosiahol v tréningu štvrtý najrýchlejší čas.

Leclerc bol najrýchlejší aj v druhom tréningu a môže bojovať o svoje prvé víťazstvo v sezóne. Úradujúci majster sveta Verstappen na neho stratil 541 tisícin.