Aston Martin zažil v Austrálii svoju najlepšiu kvalifikáciu, tvrdí Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Aston Martin zažil v Austrálii svoju najlepšiu kvalifikáciu, tvrdí Alonso
Alonso počas austrálskej kvalifikácie.
Alonso počas austrálskej kvalifikácie.
Reuters
Dvojnásobný šampión Formuly 1 Fernando Alonso (41) povedal, že Aston Martin zažil v sobotu na Veľkej cene Austrálie svoju najlepšiu kvalifikáciu napriek tomu, že ho predbehli súperi z Mercedesu.

Alonso odštartuje v Albert Parku zo štvrtého miesta, Max Verstappen má pole position a jazdci Mercedesu George Russell a Lewis Hamilton sú na druhej, respektíve tretej priečke. Podľa slov španielskeho veterána Aston Martin v Austrálii zmenšil odstup od Red Bullu.

"Z hľadiska výkonu to bola pre nás pravdepodobne najlepšia kvalifikácia z troch. Sme najbližšie k pole position, cítim sa rýchlo, auto sa ľahko riadi a ja si ho užívam," povedal Alonso po sobote.

Majstrovi sveta z rokov 2005 a 2006 v kvalifikácii chýbalo na Verstappena len niečo vyše štyroch desatín sekundy, čo je mierne zlepšenie od pole position Sergia Péreza z Red Bullu v Džidde.

Tam získal bývalý pretekár Renaultu, McLarenu či Ferrari svoje 100. pódium v kariére. Poznamenal, že v nedeľu bude ťažké dostať sa pred autá Mercedesu, ale jedným dychom dodal, kde vidí silné stránky svojho tímu.

"Cítim sa sebavedomo, zajtrajšok vnímam pozitívne," nechal sa počuť Španiel, ktorého tímový kolega Lance Stroll sa kvalifikoval ako šiesty.

"Našou silnou stránkou je tempo v dlhých jazdách. Štartujeme vpredu a naša silná stránka je v nedeľu - poďme ju využiť," uzavrel.

Aston Martin a Mercedes sú v šampionáte konštruktérov na delenom druhom mieste s 38 bodmi, ďaleko za Red Bullom s 87 bodmi.