Verstappen sa za siedmimi titulmi hnať nebude. Chce vybudovať svoj tím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen sa za siedmimi titulmi hnať nebude. Chce vybudovať svoj tím

Max Verstappen nechce o rekorde v počte titulov v F1 ani počuť.
Max Verstappen nechce o rekorde v počte titulov v F1 ani počuť.Profimedia
Max Verstappen (25) nemá záujem o rekordných sedem titulov majstra sveta, ktoré spoločne držia Michael Schumacher (54) a Lewis Hamilton (38).

Holandský pretekár to uviedol v rozhovore pre oficiálny portál Formuly 1, v ktorom zdôraznil, že sedem či osem titulov preňho nič neznamená. "Keď na to máte auto, samozrejme, je to skvelé. Budem šťastný, aj keď sa to nestane." 

Zmluva dvojnásobného majstra sveta s Red Bullom platí do konca roka 2028 - čo bude potom, necháva otvorené. "Som ešte veľmi mladý, ale vždy som hovoril, že chcem vyskúšať aj iné súťaže, trochu ako Fernando."

V porovnaní so 41-ročným Alonsom je Verstappenova vášeň pre F1 menej výrazná. "Každý človek je iný a závisí to aj od toho, čo chcete v živote robiť. Milujem preteky F1, ale chcem vyskúšať aj iné pretekárske série."

Verstappen už má niekoľko nápadov, čo by mohlo nasledovať po skončení kariéry v kráľovnej motoršportu. "Možno budem pretekať vo vytrvalostných pretekoch. Chcel by som vybudovať aj vlastný tím." Holanďan v poslednom čase nešetrí kritikou na smer, ktorým sa šport vyvíja.

Tŕňom v oku mu je najmä rozšírenie kalendára a nový formát šprintov. V novom ročníku je po troch pretekoch opäť lídrom svetového šampionátu s dvoma víťazstvami a druhým miestom.