Musíme si tým prejsť a bojovať, uviedol Klopp po remíze s Brightonom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme si tým prejsť a bojovať, uviedol Klopp po remíze s Brightonom

Mikrosúboj Alisson - Trossard vyznel lepšie pre hosťujúceho hráča, ktorý strelil hetrik.
Mikrosúboj Alisson - Trossard vyznel lepšie pre hosťujúceho hráča, ktorý strelil hetrik.Profimedia
Po ďalšom nevydarenom zápase povzbudil Jürgen Klopp (55) svojich hráčov, že si sklamaním z úvodu nového ročníka musia prejsť a dostať sa z neho. Po remíze s Brightonom zaostáva Liverpool za lídrom z Arsenalu o 11 bodov.

Domáci prehrávali na Anfielde po 17. minútach o dva góly. Napriek tomu, futbalisti Liverpoolu nezostali otrasení. V stretnutí, desať minút pred záverečným hvizdom, vyhrávali 3:2. 

Proti ich výhre bol ale Leandro Trossard, ktorý mal svoj deň a brankára Alissona prekonal trikrát. Z ostatných siedmich duelov vydoloval Liverpool FC 10 bodov.

"Musíme si tým prejsť a bojovať. Hráči vedia hrať oveľa lepšie. Mojou prácou je vytvoriť im podmienky, v ktorých budú ešte lepší. Je potrebná i stabilita," zdôraznil hlavný lodivod liverpoolskeho celku. 

Fanúšikov znepokojujú najmä úvody zápasov, v ktorých Liverpool často inkasuje. Rovnako ako proti Brightonu, keď musel doťahovať dvojgólové manko. 

"Zhruba dva, ak nie tri roky hovorím o tom, že hru musíme kontrolovať zodpovednejšie. Čaká nás postupná práca, aby sme opäť nadobudli stratené sebavedomie. Vypracovali sme si niekoľko momentov, ale zlyhávali sme v rozohrávke. Loptu sme si prihrávali bezhlavo. Čo sa týka defenzívy, aj v nej vieme byť pevnejší," pokračoval 55-ročný tréner. 

Kloppov tím si čisté konto udržal len v dvoch z posledných desiatich ligových stretnutí. "Naša sebadôvera v tomto smere nie je v poriadku. Potrebujeme ju získať späť. Prvý a ani druhý zásah nám k tomu určite nepomohol," vrátil sa k situáciám z ostatného 7. kola Premier League.

Nemec, ktorý Liverpool FC doviedol nielen k triumfu v Lige majstrov, ale tiež domácej súťaži, na záver dodal, že ich Brighton prekvapil. "Až za stavu 0:2 sme sa dostali do zápasu. Lepšie sme reagovali. Síce sme viedli, no v tých momentoch sme neboli presvedčiví. Musíme sa zlepšiť," uzavrel Jürgen Klopp