Na austrálsky Grand Slam striehne Swiateková, konkurentky sú však vo forme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na austrálsky Grand Slam striehne Swiateková, konkurentky sú však vo forme

Na austrálsky Grand Slam striehne Swiateková, konkurentky sú však vo forme
Na austrálsky Grand Slam striehne Swiateková, konkurentky sú však vo formeProfimedia
Veľkou favoritkou na zisk grandslamového titulu na Australian Open svetová jednotka Iga Swiateková, pre ktorú by to bolo štvrté prvenstvo na veľkých podujatiach. Na trofej však striehne aj veľké množstvo kvalitných súperiek.

Keďže Ash Bartyová a Serena Williamsová zavesili rakety na klinec a Naomi Osaková čaká svoje prvé dieťa, Melbourne Park otvorí cestu pre korunováciu svojej novej šampiónky. Jediné dve bývalé víťazky v 128-člennom štartovom poli sa stretnú v úvodnom kole a je veľmi nepravdepodobné, že niektorá z nich bude ešte v hre, keď sa bude odovzdávať trofej Daphne Akhurstovej.

Victoria Azarenková získala svoje dva tituly pred desiatimi rokmi a Sofii Keninovej sa od jej triumfu v roku 2020 darí len málo, hoci tento týždeň sa v Hobarte dostala do semifinále. Preteky o zaplnenie medzery po absencii takých osobností ako minuloročná domáca šampiónka Bartyová a sedemnásobná víťazka Williamsová by mala viesť Swiateková, ktorá v minulej sezóne miestami vyzerala neporaziteľne.

Dvadsaťjedenročná Poľka vyhrala svoje druhé French Open, prvým triumfom na US Open dokázala, že vie víťaziť aj na tvrdom povrchu a zaznamenala aj rekordnú sériu 37 víťazných zápasov. Vlani v Melbourne Parku vo svojom prvom grandslamovom semifinále na tvrdom povrchu porazila Danielle Collinsovú a Američanke sa tento rok črtá odveta.

Po poľskej tenistke sa veľké šance pripisujú aj Aryne Sabalenkovej, minulotýždňovej šampiónke v Adelaide, a Jessice Pegulovej, ktorá pomohla Spojeným štátom vyhrať United Cup.

Charizmatická americká tínedžerka Coco Gauffová by bola populárnou šampiónkou, a to nielen v marketingovom oddelení Australian Open. Finalistka minuloročného French Open je vo forme, sezónu otvorila titulom v Aucklande.

Silný servis wimbledonskej šampiónky Jeleny Rybakinovej jej dáva šancu na druhý grandslamový titul, zatiaľ čo svetová štvorka Caroline Garciová zažíva renesanciu kariéry a minulý rok vyhrala finále turnaja WTA na tvrdom povrchu.

Collinsová, Barbora Krejčíková, Belinda Benčičová, Daria Kasatkinová a Veronika Kudermetovová preukázali na začiatku sezóny formu, ktorá by mohla predznamenávať postup do najvyšších poschodí turnaja. Tuniská tenistka Ons Džabúrová je nasadená ako druhá po tom, čo sa na posledných dvoch grandslamových turnajoch dostala do finále.