Na lavičku Nitry sa vracia tréner Antonín Stavjaňa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na lavičku Nitry sa vracia tréner Antonín Stavjaňa

Antonín Stavjaňa sa po polroku vracia do známeho prostredia.
Antonín Stavjaňa sa po polroku vracia do známeho prostredia.Profimedia
Staronovým trénerom hokejistov HK Nitra sa stal český kormidelník Antonín Stavjaňa (59). Vo funkcii nahradil Nordmundsa Sejejsa (54), ktorého vedenie klubu v novembri odvolalo z funkcie. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

K odvolaniu Sejejsa došlo ešte 15. novembra. Odvtedy tím oficiálne viedol asistent Dušan Milo. Pre 59-ročného Stavjaňu ide o návrat do známeho prostredia po pol roku. V Nitre skončil po sezóne 2021/2022, v ktorej doviedol Nitru do finále extraligy, v ktorom podľahla Slovanu Bratislava.

S tímom spod Zobora získal celkovo osem extraligových medailí. Do klubu sa vrátil v situácii, keď sa jeho staronoví zverenci nachádzajú na poslednom 12. mieste tabuľky, pričom prehrali uplynulých sedem zápasov. Nitru povedie už v utorňajšom domácom zápase proti Slovanu Bratislava.

"Sme veľmi radi, že sa Tondo Stavjaňa vracia medzi nás. Dohodli sme sa s trénerom, s ktorým nám to dlhé roky výborne fungovalo. V priebehu posledných pár týždňov sme s ním preberali možnosť jeho opätovného návratu."

Posledné vystúpenia hokejistov Nitry.
Posledné vystúpenia hokejistov Nitry.Flashscore

"Konzultovali sme s ním aj mená iných potenciálnych kandidátov na post hlavného trénera v Nitre. Situácia sa vyvíjala a Tondovi sa napokon podarilo zariadiť si pracovné a najmä rodinné záležitosti tak, že od utorka sa pripojí k nášmu tímu. Tondo sa pôvodne plánoval vrátiť k trénovaniu od ďalšej sezóny. Tešíme sa, že je tomu tak už teraz a u nás, lebo si ho nevieme predstaviť na inej ako nitrianskej striedačke," uviedol nitriansky klub v oficiálnom stanovisku.