Najlepším hráčom sezóny Serie A je Rafael Leão, v kategórii trénerov uspel Pioli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepším hráčom sezóny Serie A je Rafael Leão, v kategórii trénerov uspel Pioli

Portugalský futbalista si prebral prvé významné ocenenie v kariére.
Portugalský futbalista si prebral prvé významné ocenenie v kariére.Profimedia
Magazín France Football v pondelok odovzdával ocenenie Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu sveta za sezónu 2021/2022 a trochu v ústraní sa konal galavečer talianskej Serie A. Na majstrovský trón sa po dlhých rokoch vrátilo milánske AC a práve "Rossoneri" dominovali vo väčšine kategórií.

Cenu pre najlepšieho hráča ligového ročníka si odniesol Rafael Leão. Dvadsaťtriročný portugalský reprezentant vlani nastrieľal 11 gólov a zaznamenal 10 asistencií. "Chcem poďakovať rodičom. Prevziať ocenenie priamo pred nimi bol sen, som veľmi šťastný," prezradil krídelník.

"V čase príchodu do Milána som bol stále skôr dieťaťom a neuvedomoval si, za aký veľký klub budem hrať. Ani som netušil, ako sa mám učiť a správať. Dôležitým človekom sa pre mňa stal tréner Pioli, vďaka ktorému som sa stal vyspelejším hráčom. Rovnako tak musím poďakovať všetkým jeho spolupracovníkom. Najkrásnejšie bolo vidieť fanúšikov v uliciach, ako oslavujú Scudetto."

Najlepším trénerom bol zvolený práve Stefano Pioli, najistejším brankárom Mike Maignan. Do najlepšej jedenástky uplynulej sezóny sa vošli štyria hráči majstrovského klubu.

Ideálna zostava Serie A v sezóne 2021/2022. Maignan (AC Miláno) - Di Lorenzo (Neapol), Tomori (AC Miláno), Bremer (Turín), Theo Hernández (AC Miláno) - Barella (Inter), Brozovič (Inter), Milinkovič-Savič (Lazio) - Vlahovič (Fiorentina/Juventus), Immobile (Lazio), Rafael Leão  (AC Miláno).