Návrat k osvedčenej spolupráci. Runeho talent bude rozvíjať tréner Mouratoglou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat k osvedčenej spolupráci. Runeho talent bude rozvíjať tréner Mouratoglou

Rune a Mouratoglou už spolu zažili úspechy.
Rune a Mouratoglou už spolu zažili úspechy.Reuters
Holger Rune (20) opäť spojil sily s bývalým trénerom Patrickom Mouratoglouom (53). Urobil tak po tom, ako sa minulý mesiac po nevydarenom Australian Open skončila spolupráca svetovej sedmičky s Borisom Beckerom (56) a Severinom Luthim (48).

Rune si v októbri najal nemeckého velikána Beckera a potom do svojho tímu pred sezónou 2024 pridal Luthiho, bývalého mentora Rogera Federera. Obaja však museli odísť, keď Dán v druhom kole v Melbourne Parku podľahol francúzskemu držiteľovi divokej karty Arthurovi Cazauxovi.

Talentovaný tenista už spolupracoval s Francúzom Mouratoglouom aj predtým, pod jeho vedením získal titul na parížskom Masters 2022, keď vo finále zdolal svetovú jednotku Novaka Djokoviča.

"Niekedy musíte vyskúšať rôzne veci, aby ste zistili, čo vám vyhovuje a čo nie," uviedol Rune na sociálnej sieti X, čím potvrdil návrat svojho bývalého kouča. "V posledných mesiacoch som sa naučil veľa o tom, čo je pre mňa dôležité. S Patrickom som dosiahol niektoré zo svojich najväčších triumfov a verím, že mi pomôže splniť moje ciele," dodal.

Mouratoglou uviedol, že sa teší z návratu do tímu Runeho. "Poznáme sa od jeho 13 rokov a vždy som veril v jeho potenciál. Má vysoké ciele a ja ich preňho mám tiež. Je to začiatok nového dobrodružstva. Uvidíme sa v Acapulcu, Indian Wells a Miami," vyjadril sa tréner.