Nemecko na hrane vypadnutia, Španieli do duelu s chuťou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemecko na hrane vypadnutia, Španieli do duelu s chuťou
Nemecko na hrane vypadnutia, Španieli do duelu s chuťou
Nemecko na hrane vypadnutia, Španieli do duelu s chuťouProfimedia
Šláger nedele na majstrovstvách sveta v Katare sa odohrá 20:00 v Al Chore, kde sa proti sebe stretnú Nemecko a Španielsko.

Nabudené Španielsko si môže zabezpečiť miestenku v osemfinále už v nedeľu proti Nemecku. V prospech "La Furia Roja" bude hrať aj fakt, že Nemci nedokázali Španielov zdolať na vrcholovom podujatí už 34 rokov. Pred dvomi rokmi dokonca utrpelo hanebný debakel 0:6 v zápase Ligy národov.

"Tento tím sa nechystá poľaviť. Nemecko nás môže zdolať, pretože je to silný tím, ale my pôjdeme na ihrisko a budeme hrať svoju hru," vyjadril sa pre televíziu Eurosport španielsky kouč Luis Enrique.

Ak chce Nemecko na turnaji pokračovať, musí bezpodmienečne zvíťaziť, ani to však nebude zárukou aspoň teoretických šancí na postup. Ako tvrdí prostredníctvom sociálnych sietí skúsený futbalový univerzál Thomas Müller, nemecké mužstvo čaká malé finále.

"Musíme čeliť Španielsku, bude to pre nás ako finále a v nedeľu sa zlepšíme, pretože všetko je stále možné," povedal 33-ročný Müller, pre ktorého je šampionát v Katare štvrtým v kariére. Vieru nestráca ani tréner Nemecka Hans-Dieter Flick.

"Dopustili sme sa veľa chýb smerom dozadu. Neznamená to, že si tieto veci nevyriešime interne. Mužstvo má potenciál. Tímu veríme, sme pozitívne naladení a chceme čeliť Španielsku s pozitívnymi myšlienkami. Je dôležité vyrovnať sa s prehrou, byť koncentrovaní a veriť tímu."

E-skupina, 2. kolo:

Nedeľa, 27. novembra, 20.00 (SEČ)

Španielsko - Nemecko

Predpokladané zostavy:

Španielsko: Simon - Azpilicueta, Rodri, Laporte, Alba - Busquets - Gavi, Pedri - F. Torres, Asensio, Olmo

Nemecko: Neuer - Süle, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum - Kimmich, Gündogan - Gnabry, Müller, Musiala - Havertz