Nezastaviteľný Memphis opäť vyhral, Jokič prepísal klubovú históriu Denveru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastaviteľný Memphis opäť vyhral, Jokič prepísal klubovú históriu Denveru

Grizzlies naposledy prehrali v decembri.
Grizzlies naposledy prehrali v decembri.Profimedia
Basketbalisti Memphisu oplývajú ukážkovou športovou formou, ktorú potvrdili ďalším víťazným zápisom v NBA. Do historických tabuliek Denveru Nuggets smerovalo meno srbského dlháňa Jokiča (27).

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 122:130

Aj napriek 30-bodovému výkonu slovinskej opory Dončiča prehrali Mavericks tretie stretnutie v rade. Za hostí sa rovnakou porciou bodov prezentoval Dejounte Murray, ktorý pridal aj sedem doskokov a štyri asistencie. Hawks dokázali z ostatných štyroch svojich predstavení vyťažiť plný počet bodov a živia nádej na prienik medzi najlepšiu šestku východu.

New York Knicks - Washington Wizards 105:116 

Houston Rockets - Charlotte Hornets 117:122 

Dvadsaťročný mladík v drese domácich Jalen Green si k svojmu menu zapísal sezónne maximum, novú hranicu stanovil na 41 bodov, výhru mu to ale neprinieslo. Jeho káder prehral už dvanásty raz po sebe, čo ho radí na samotné dno celej NBA. Len o niečo lepšie sa darí hosťom, ktorí prerušili päťzápasové čakanie na víťazstvo. Tento úspešný zápis bol 208. výhrou pre trénera Clifforda, čo ho radí na vrch histórie Hornets.

Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 115:114 

Basketbalisti Memphisu dosiahli v noci na štvrtok 11. víťazstvo za sebou, keď zdolali Cleveland. Domácich potiahol Desmond Bane, ktorý zaznamenal 25 bodov, Ja Morant dal o bod menej. Grizzlies tak v roku 2023 ešte nespoznali chuť prehry a v Západnej konferencii dýchajú na chrbát prvému Denveru.

New Orleans Pelicans - Miami Heat 98:124 

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 126:106 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 122:118

Srb Nikola Jokič z Denveru sa blysol 31 bodmi, 11 doskokmi a 13 asistenciami. Zaznamenal 14. triple-double v sezóne a Nuggets ôsmy triumf po sebe. Dvojnásobný úradujúci najužitočnejší hráč NBA zároveň prekonal Alexa Englisha v počte asistencií v histórii klubu. Jokič má na konte 3686 asistencií v 568 zápasoch, English ich zaznamenal 3679 v 837 zápasoch.

"Milujeme, keď vidíme, že sa môžeme zlepšiť. Vidíme, že počas zápasu máme dobré i zlé momenty. Štvrtá štvrtina bola víťazná a som rád, že vždy zapneme, keď to potrebujeme," uviedol Jokič.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 126:103 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 111:116

V Los Angeles podal LeBron James ďalší skvelý výkon, ale nestačilo to na to, aby Lakers vyhrali proti Kings. James, ktorý má nakročené k tomu, aby budúci mesiac predbehol lídra Kareema Abdula-Jabbara v historickej tabuľke najlepších strelcov NBA, dosiahol 32 bodov, osem doskokov a deväť asistencií. Lakers však prehrali svoj 25. zápas v sezóne po solídnom výkone hostí, ktorí ťahajú päť duelov trvajúcu šnúru víťazstiev.