NFL uzavrela prestupy, nezaujali len McCaffrey a Chubb

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NFL uzavrela prestupy, nezaujali len McCaffrey a Chubb

Aktualizované
NFL uzavrela prestupy, nezaujali len McCaffrey a Chubb
NFL uzavrela prestupy, nezaujali len McCaffrey a ChubbProfimedia
V utorok večer sa uzavrelo okno pre výmeny hráčov v NFL. Najväčšiu pozornosť pútal trejd Christiana McCaffreyho (26), ale zaujali aj ďalšie zmeny dresov. Už tradične sa snažili posilniť hlavne ašpiranti na postup do Super Bowlu.

Medzi tých samozrejme patrí San Francisco, ktoré získalo spomínaného running backa McCaffreyho z Caroliny Panthers. Aj keď to bola najväčšia bomba, tak sa neuskutočnila v posledný deň, teda 1. novembra, ale o jedenásť dní skôr. K "panterom" putovali štyri draftové výbery v 2., 3. a 4. kole 2023 a takisto v 4. kole draftu 2024.

49ers síce majú bilanciu 4-4 a ak chcú hrať play-off, potrebujú podávať konzistentnejšie výkony, ale k tomu by mal pomôcť práve McCaffrey. Napriek niekoľkým zraneniam z minulosti mu organizácia verí.

Po výmene odohral zatiaľ dva zápasy a hlavne posledný proti Los Angeles Rams mu vyšiel parádne. Zámorské médiá jeho výkon označili za najlepší od roku 2019. Skóroval tri touchdowny.

Linebacker Bradley Chubb posilnil Miami Dolphins, ktoré s ním získalo 5. kolo draftu 2025. Do Denveru Broncos putoval running back Chase Edmonds, 1. kolo draftu 2023 a 4. kolo draftu 2024. Floridský tím verí, že jeho káder môže v tejto sezóne priniesť (nečakaný) úspech. V Miami sa formuje zaujímavý tím aj do najbližších sezón.

Výmena je výhodná pre obe strany. Trápiaci sa Broncos stratili voľbu v prvom kole draftu pri zisku Russella Wilsona, teraz získali vysoký výber naspäť a Edmonds by navyše mohol rozhýbať statický útok Denveru.

Do Miami zamieril ešte running back Jeff Wilson Jr. zo San Francisca, kde by sa na ihrisko cez McCaffreyho nedostal. Opačným smerom išlo 5. kolo draftu.

Ďalší linebacker Roquan Smith je už v Baltimore Ravens, ktorý do Chicaga Bears poslal A.J. Kleina, 2. a 5. kolo draftu 2023. Organizácia z "veterného mesta" prišiel o svojich dvoch najlepších hráčov defenzívy, nakoľko do stále nezdolanej Philadelphie Eagles putoval za 4. kolo draftu 2023 defensive end Robert Quinn.

Na druhej strane, Chicago má momentálne k dispozícii už osem draftových výberov a veľa priestoru pod platovým stropom. Smith určite vylepší defenzívu Ravens, no otázkou ostáva, ako to bude po aktuálnej sezóne, kedy mu končí zmluva.

Quinn excelentne zapadne do defenzívy Eagles. Týmto krokom sa prekvapenie sezóny NFL ešte viac podpísalo pod snahu ovládnuť Super Bowl.

Chicago sa oslabilo v defenzíve, ale posilnilo v ofenzíve, kde pribudol wide receiver Chase Claypool. Pittsburgh Steelers za neho získal 2. kolo draftu 2023.

Minnesota Vikings zatiaľ prehrala len raz a s bilanciou 6-1 tiež bude útočiť v play-off na najvyššie méty. Preto káder vystužil tight end T.J. Hockenson z Detroitu Lions, kde putovali draftové voľby v 2. kole 2023 a 4. kole 2024. 

Napriek tomu, že Jacksonville Jaguars vyhral iba dva zápasy, vymenil dve draftové voľby v 2. a 5. kole do Atlanty Falcons za wide receivera Calvina Ridleyho. Mladý quaterback Trevor Lawrence síce získal kvalitný terč jeho prihrávok, no bilancia 2-6 na úspech v tejto sezóne nevyzerá. 

Nelenilo ani Buffalo. Najskôr ho posilnil running back Nyheim Hines z Indianapolis Colts. Opačným smerom putoval Zack Moss a voľba v 5. kole draftu 2023. Následne za siedme kolo prišiel safety Dean Marlowe z Atlanty Falcons. Bills majú bilanciu 6-1 a patria k najväčším favoritom na víťazstvo v Super Bowle.

Kansas City Chiefs sa posinil o wide receivera Kadariusa Toneyho z New Yorku Giants, ktorý obdržal 3. a 6. kolo draftu 2023.