Nitra odletela do Francúzska, finále Kontinentálneho pohára chce vyhrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra odletela do Francúzska, finále Kontinentálneho pohára chce vyhrať

Nitra má smelé ambície.
Nitra má smelé ambície.TASR
Hokejisti HK Nitra sa vypravili do francúzskeho mesta Angers, kde odohrajú tri zápasy finálovej skupiny Kontinentálneho pohára.

Ich súpermi budú okrem domáceho tímu aj talianske Asiago a waleský Cardiff. "Corgoni" leteli vo štvrtok krátko poobede z Budapešti do Frankfurtu, následne do Nantes a odtiaľ sa autobusom presunuli do Angers.

Prvýkrát ľad miestneho IceParcu okúsia v piatok doobeda na rozkorčuľovaní. Tréner Antonín Stavjaňa zobral so sebou 22 hráčov. Maximálny počet, ktorý povoľujú pravidlá turnaja.

"Aj keď je naša ligová situácia nelichotivá, do Francúzska sme vycestovali s jasným cieľom turnaj vyhrať. Je možné, že viac vyťažovaní hráči v ligových zápasoch budú hrať teraz trochu menej, ale na našich cieľoch sa nič nemení," povedal pre klubový web prezident Miroslav Kováčik.

V nominácii sú dvaja brankári, šesť obrancov a štrnásť útočníkov, vratáne ôsmich legionárov. Nastúpiť budú môcť všetci, keďže pravidlá pre legionárov v Kontinentálnom pohári neplatia.

Nitra začne podujatie v piatok o 16:30 proti Asiagu, v sobotu ju čaká Angers (16:30) a nedeľný duel odohrá od 14:00 s Cardiffom Devils.

Klub spod Zobora sa v prípade výhry môže stať piatym slovenským účastníkom, ktorý ovládne Kontinentálny pohár. V minulosti to dokázali Košice (1998), Slovan (2004), Zvolen (2005) a Martin (2009). V historickej tabuľke majú po štyri triumfy ešte švajčiarské a bieloruské kluby.

Vo všetkých tímoch sa nachádzajú zaujímavé mená. Angers má na súpiske obrancu Nicka Rossa, bývalú oporu Zvolena či Michaloviec a útočník Jonathan Charbonneau, známy z pôsobení v Prešove i Detve, je momentálne druhým najproduktívnejším hráčom Ligue Magnus.

Za Asiago, účastníka nadnárodnej IceHL, nastupujú ex-Zvolenčan Nick Saracino, mladý kanadský center Allan McShane počas ročníka 2020/21 hosťoval na Liptove. Trénerom je legendárny brankár klubov NHL Tom Barrasso. Vyskúšal si tiež pozíciu kouča gólmanov v Slovane.

Najznámejším menom Cardiffu je pre slovenských fanúšikov určite Josh Brittain, držiteľ majstrovského titulu s Banskou Bystricou. Stefan Fournier bol súčasťou michalovskej Dukly, rovnako aj razantný obranca Mark Louis.

Trevor Cox hrával v Detve, Jake Coughler bol súčastou Trenčína, za ktorý jednu sezónu odchytal brankár Ben Bowns.