Nové Zámky si vymenili hráčov so švédskym klubom, na Liptove skončil Galbavý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nové Zámky si vymenili hráčov so švédskym klubom, na Liptove skončil Galbavý

Nové Zámky si vymenili hráčov so švédskym klubom, na Liptove skončil Galbavý
Nové Zámky si vymenili hráčov so švédskym klubom, na Liptove skončil GalbavýTASR
Slovenský hokejový útočník Matej Galbavý (24) už nie je hráčom MHk 32 Liptovský Mikuláš. HC Mikron Nové Zámky si vymenili zámorských útočníkov so švédskym Västerviksom.

K účastníkovi Tipos extraligy zamieril 27-ročný americký krídelník Troy Loggins, ktorý nahradil Mattea Gennara: "Nedokázal u nás naplniť svoj potenciál a nesplnil očakávania. Ide o dobrého chalana do kabíny," povedal tréner "býkov" Gergely Majoross.

"Sme veľmi radi, že k nám prichádza Troy Loggins, ktorý má za sebou vynikajúcu univerzitnú kariéru. Svojou hrou sa nestratil ani v defenzívne ladenej švédskej súťaži. Z toho, čo som videl, si myslím, že by mu mohol sedieť herný štýl nášho mužstva. Verím, že svojou šikovnosťou dokáže výrazne posilniť našu ofenzívu," doplnil maďarský kouč.

Loggins prestúpil do Švédska pred sezónou 2022/2023, ktorá bola pre neho prvá v Európe. Za Västerviks vhupol do 27 zápasov, v ktorých nazbieral štrnásť kanadských bodov (9+5).

Pre 25-ročného Gennara bude Västerviks už štvrté pôsobisko v prebiehajúcej sezóne 2022/2023. Začal ju v KHL a koncom októbra prišiel do Slovana. Za "belasých" odohral sedem duelov s bilanciou gól a dve asistencie, po ktorých v klube skončil. Následne zamieril do Nových Zámkov, za ktoré nastúpil do 14 stretnutí, v ktorých získal päť bodov (3+2).

HK Dukla Ingema Michalovce a pätnásťročný odchovanec tohto klubu Ivan Matta sa dohodli na podpise zmluvy do 2026/2027.

"Sme nesmierne radi, že náš hokej a výchova mládeže v Michalovciach každým rokom napreduje. Ivan by mal byť budúcnosťou nielen michalovského, ale aj slovenského hokeja. O to viac nás teší, že najbližšie roky budeme aktívne pri výchove mladého a talentovaného hráča a veríme, že raz bude stabilnou súčasťou A-tímu," píše Dukla na sociálnych sieťach.

S vedením klubu sa dohodol na ukončení spolupráce Matej Galbavý, ktorý smeroval do Liptovského Mikuláša pred ročníkom 2022/2023. V nej nastúpil do dvanástich zápasov, v ktorých sa nezapísal do kanadského bodovania. V najvyššej slovenskej súťaži obliekal aj dresy Banskej Bystrice a Michaloviec.

Švédsky obranca Victor Björkung bude do konca aktuálnej sezóny pôsobiť v dánskom klube SønderjyskE, kde sa presunul po konci v HC ´05 Banská Bystrica. Za "baranov" odohral od decembra 2021 celkovo 66 duelov (9+21).