Obhajcom Colorado, favoritom i Carolina. Prekročí Toronto svoj tieň?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajcom Colorado, favoritom i Carolina. Prekročí Toronto svoj tieň?

Matthews vstupuje do nového ročníka ako najlepší strelec súťaže.
Matthews vstupuje do nového ročníka ako najlepší strelec súťaže.Profimedia
Po pražskom predkrme, v ktorom hokejisti Nashvillu Predators v závere minulého týždňa dvakrát zdolali San Jose Sharks v rámci globálnej série zámorskej NHL v Európe, odštartuje v noci na stredu SELČ dvomi zápasmi 106. ročník profiligy aj v Severnej Amerike.

New York Rangers privítajú doma Tampu Bay Lightning (1.30 SELČ) a Los Angeles Kings hostia Vegas Golden Knights (4.00).

Hokejoví profesionáli sa do súťažného kolotoča vrátia tri a pol mesiaca po tom, ako hráči Colorada Avalanche zdvihli tretíkrát v klubovej histórii nad hlavu Stanley pohár.

Poriadna porcia duelov

Po covidových rokoch sa NHL vracia do normálu. Vrátane pražských duelov sa v základnej časti uskutoční v priebehu 182 dní celkovo 1 312 zápasov.

Tridsaťdva tímov bude rozdelených opäť v dvoch konferenciách a v štyroch divíziách. Dobrou správou je, že aspoň zatiaľ môžu do všetkých arén profiligy zavítať fanúšikovia bez pandemických obmedzení.

Hráči Avalanche odštartujú cestu za obhajobou Stanley Cupu v noci na štvrtok domácim duelom proti Chicagu Blackhawks. Pred súbojom slávnostne vyvesia majstrovskú vlajku.

Na programe sú v tejto sezóne aj dva zápasy pod holým nebom.

Boston Bruins sa 2. januára v rámci Winter Classic stretnú vo Fenway Parku s Pittsburghom Penguins. Carolina Hurricanes privíta v Raleigh v rámci Stadium Series 18. februára Washington Capitals.

Do Európy zavítajú hokejisti NHL ešte raz. Mesiac po meraniach síl v Prahe odohrajú vo fínskom Tampere dva súťažné duely Colorado a Columbus Blue Jackets. Základná časť sa skončí 13. apríla.

Prekvapí niekto odborníkov?

Zámorskí experti v predsezónnej ankete na nhl.com považujú za najväčších favoritov na zisk Stanley Cupu Carolinu a Colorado.

Z 15 odborníkov zvolili šiesti Hurricanes, štyria veria obhajcom Avalanche. Po dvoch hlasoch dostali Florida Panthers a Edmonton Oilers a jeden hokejisti Tampy Bay, ktorí boli trikrát za sebou vo finále.

Kým prenechali miesto na tróne "lavíne", získali slávny pohár dvakrát. Aspoň vo finále vidia experti aj New York Rangers, Calgary Flames a Nashville Predators.

A čo s Torontom?

Spomína sa aj hviezdami nabité Toronto na čele so 60-gólovým strelcom z minulej sezóny Austonom Matthewsom.

Pre Maple Leafs je vyraďovacia časť akoby zakliata. Cez prvé kolo play off prešli "javorové listy" naposledy v roku 2004.

Na Stanleyho pohár čaká Toronto už 54 rokov, čo je najdlhšia séria v histórii NHL.