Ottawa proti Calgary so štvorbodovým záchrancom, Vancouver prehĺbil trápenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ottawa proti Calgary so štvorbodovým záchrancom, Vancouver prehĺbil trápenie
Tim Stützle (s prilbou číslo 18) po víťaznom góle v predĺžení.
Tim Stützle (s prilbou číslo 18) po víťaznom góle v predĺžení.Profimedia
Päť nočných stretnutí si pripravila NHL v noci z pondelka na utorok. Žiaľ, slovenský zástupca v hre nebol.

Ottawa Senators - Calgary Flames 4:3 pp

Jednoznačnou hviezdou noci bol Tim Stützle. Útočník Ottawy prv nabíjal na každý z gólov svojho mužstva, pričom domáci prehrávali proti Calgary o dva góly ešte v čase 57:45. Zásahy Bathersona a DeBrincata poslali duel do predĺženia, v ktorom rozhodol práve nemecký forvard.

S bilanciou 1+3 a so štyrmi plusovými bodmi budeme ťažko hľadať lepšieho hráča uplynulej noci NHL. Stützle má na konte v základnej časti 23 gólov a 30 asistencií, s 53 bodmi mu patrí 33. priečka v súťaži produktivity. Adam Ružička v zostave Calgary opäť chýbal.

Minnesota Wild - Florida Panthers 1:2 sn

Súboj tímov, ktoré bojujú o postup do play-off na Západe i Východe, ovládli brankári. Viac sa mohol tešiť Sergej Bobrovskij z Floridy, ktorý dosiahol úspešnosť zákrokov 96,4 %, ako Filip Gustavsson z Minnesoty s úspešnosťou 97,1 %. Rozhodujúci samostatný nájazd premenila opora Panthers Aleksander Barkov.

Nashville Predators - Arizona Coyotes 2:4

Arizona zdolala "Predátorov" a vyhrala prvý zápas na ľade súpera od 23. novembra. Séria prehier v stretnutiach vonku trvala 18 duelov. Dva góly Arizony vsietil Lawson Crouse.

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 1:6

Detroit prichystal Vancouveru nepríjemný domáci debakel. Prehra o päť gólov len prehĺbila trápenie Canucks po odchode kapitána Horvata do New Yorku Islanders. Víťazstvo Red Wings načal v úvodnej tretine dvomi trefami Dylan Larkin, po dva body zaknihovali aj ďalší traja hráči hostí.

Vancouver prehral štyri z ostatných piatich duelov a je dvanásty na Západe. Naopak, hokejisti Detroitu sa treťou výhrou v rade priblížili k play-off, hoci aj oni sú na dvanástej priečke vo Východnej konferencii. Na ôsmy Pittsburgh strácajú päť bodov.

Los Angeles Kings - Buffalo Sabres 5:2