Ovečkin pokoril Selänneho, Saros s historicky tretím najlepším výkonom NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ovečkin pokoril Selänneho, Saros s historicky tretím najlepším výkonom NHL

Saros sa na nedostatok práce proti Caroline sťažovať nemohol. Jeho výkon sa zapísal do historických tabuliek.
Saros sa na nedostatok práce proti Caroline sťažovať nemohol. Jeho výkon sa zapísal do historických tabuliek. Profimedia
Hlavnou hviezdou uplynulej noci v zámorskej NHL bol Juuse Saros (27). Fínsky brankár v službách Nashvillu Predators mal v zápase na klzisku Caroliny Hurricanes 64 úspešných zákrokov, z toho 28 v tretej tretine. V tejto štatistike zopakoval tretí najlepší výkon v histórii profiligy.

Oficiálne štatistiky brankárskych zákrokov sa vedú od roku 1955. V historickej tabuľke je líder Ron Tugnutt, ktorý v sezóne 1990/1991 predviedol v drese Quebecu Nordiques 70 zákrokov. Druhé miesto patrí Mariovi Lessardovi z Los Angeles Kings, keď v sezóne 1980/1981 vykryl 65 striel. Saros je na treťom mieste spoločne s brankárom Buffala Sabres Joeom Daleyom, ktorý zlikvidoval 64 striel v sezóne 1970/1971.

Nashville najmä vďaka Sarosovi zvíťazil 5:3. V tretej tretine sa Fín prezentoval niekoľkými skvelými zákrokmi.

"V niektorých zápasoch potrebujete aj kus šťastia. Vedeli sme, že domáci často strieľajú, hovorili sme o tom pred stretnutím. Musel som si dávať pozor celých 60 minút a vedel som, že v tretej tretine nespomalia," uviedol Saros pre nhl.com.

V zápase medzi Vegas Golden Knights a Pittsburghom Penguins domáci uspeli 5:2. Gól a asistenciu zaznamenal kapitán hostí Sidney Crosby. Asistoval mu Jake Guentzel. Celkovo nazbieral v dueli dve, ktorými dosiahol jubilejnú métu - 200 gólových prihrávok v kariére.

Crosby strelil 20. gól v tejto sezóne a minimálne 20 gólov dal v základnej časti už po pätnásty raz v kariére. Z aktívnych hráčov sa to častejšie podarilo iba útočníkovi Alexandrovi Ovečkinovi z Washingtonu, ktorý má za sebou 18 takýchto sezón.

Ovečkin sa gólovo presadil v súboji na ľade Columbusu, kde jeho tím zvíťazil 6:2. Ruský kanonier má na konte 1458 bodov (809 + 649) a v rebríčku najproduktívnejších hráčov v histórii NHL predbehol legendárneho Teemua Selänneho. "Fínsky blesk" nazbieral 1457 bodov za 684 gólov a 773 asistencií. Ovečkinovi patrí v rebríčku 16. miesto, na pätnásteho Stana Mikitu (1467) stráca 9 bodov. Neohrozeným lídrom je Wayne Gretzky s 2857 bodmi (894 + 1963).