Paradeiser chce odvetu s Keitom, expanzia Oktagonu za hranice podľa neho pomáha športu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Paradeiser chce odvetu s Keitom, expanzia Oktagonu za hranice podľa neho pomáha športu

Rodák z Gbiel myslí na ďalší zápas proti šampiónovi Keitovi.
Rodák z Gbiel myslí na ďalší zápas proti šampiónovi Keitovi.Oktagon MMA
Slovenský bojovník MMA Ronald Paradeiser (25) patrí medzi stálice organizácie Oktagon a už 11. februára bude mať šancu ukázať svoje schopnosti na turnaji v Mníchove. V exkluzívnom rozhovore pre Flashscore hovoril o svojej budúcnosti v klietke, ocenil však aj rast spoločnosti, v ktorej pôsobí od roku 2017.

Aké sú vaše očakávania pred zápasom na turnaji Oktagon 39?

"V Nemecku sa chcem hlavne ukázať. Predminulý rok som už v tejto krajine mal jeden zápas, v kooperácii s Oktagonom som nastúpil pod organizáciou Superleague. Vtedy som vyhral v druhom kole na škrtenie. Aj vďaka tejto skúsenosti viem, čo môžem čakať."

Ako vnímate expanziu Oktagonu za hranice Českej republiky a Slovenska?

"Veľmi pozitívne, keďže vďaka tomu sa úroveň MMA posúva vyššie, rovnako ako úroveň Oktagonu. V zahraničí sú kvalitní bojovníci, z čoho sa teším, musím sa tomu viac prispôsobiť. Teším sa na progres v tomto smere."

Ronald Paradeiser sa teší na turnaj v Nemecku.
Ronald Paradeiser sa teší na turnaj v Nemecku.Oktagon MMA

Váš mníchovský súper Vlado Šikič je známy prevažne ako striker. Očakávate tvrdý zápas?

"Šikič je síce známy ako striker, ale beriem ho ako zemiara, pretože má hnedý pás v BJJ. Myslím si, že celkovo mám stand-up na vyššej úrovni. Určite ho nepodceňujem, je to silný protivník. Má dobré kopy, robí rôzne fintičky v dueloch. Očakávam tvrdý súboj a prestrelku. Som na to pripravený."

Ako zatiaľ prebieha vaša príprava?

"Ide to rýchlo, keďže ma čaká súboj po dvoch mesiacoch od minulého zápasu. Skôr som pracoval na zdravotnom stave a kondícii. Mám za sebou silový blok, riešili sme taktiku. Bol som v Poľsku v Ankose, veľa som spároval s kvalitnými borcami."

Naposledy sme vás videli bojovať v decembri minulého roka. Prečo ste sa rozhodli vziať ďalší duel po dvoch mesiacoch?

"Naposledy sa mi podaril rýchly knokaut, nemám čas zaháľať. Som v najlepších rokoch a to chcem aj dokazovať. Telo mi to dovolí a hlava je nachystaná, aj preto som to zobral prakticky narýchlo."

Spomínaný knokaut v súboji s Brazílčanom da Silvom bol naozaj ukážkový. Chceli by ste titulovú odvetu s Keitom alebo máte iné plány?

"Túžim po odvete. Keitov tím to nezobral, keďže to bolo narýchlo, ja to plne akceptujem, pretože ide o titulovú bitku, kde treba viac času na to, aby ste sa mohli poriadne pripraviť. Keita chce ísť podľa mňa teraz viac na zápas v šesťdesiatšestke. Určite dostal návrh od Oktagonu, aby šiel so mnou o titul. Má právo súboj odmietnuť, no potom nerozumiem rečiam z jeho strany, že chce byť aktívny zápasník, keď následne odmieta bojovať. To je jediná vec, čo mi tam nesedí. Nikam sa neponáhľam, rád sa vyzápasím. Mám kam smerovať, chcem ukazovať dobré výkony a vylepšovať si skóre. Vidím veľa vecí, v ktorých sa musím ako fighter zlepšiť. Keď budem mať pocit, že je to tam, kde chcem, aby to bolo, potom začnem tlačiť na pílu, aby Keita nastúpil."