Parteyho zranenie je nejasné, Arteta tak obracia pozornosť na Jorginha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Parteyho zranenie je nejasné, Arteta tak obracia pozornosť na Jorginha
Thomas Partey sa možno proti Evertonu na trávniku nepredstaví. Trápia ho problémy s rebrami.
Thomas Partey sa možno proti Evertonu na trávniku nepredstaví. Trápia ho problémy s rebrami.Reuters
Stredopoliara Thomasa Parteyho (29) trápia problémy s rebrami. Jeho víkendový štart proti Evertonu je tak otázny, uviedol manažér Mikel Arteta (40).

Jorginho zapadá do koncepcie

Partey, ktorý sa pri prehre v FA Cupe so City nevrátil na trávnik po polčasovej prestávke, podstúpil podľa slov hlavného trénera Arsenalu podrobné vyšetrenia. 

"Uvidíme. Jeho štart je otázny. Záleží podľa toho, či bude môcť trénovať. Nie je vylúčené, že nastúpi. Nejde o nič vážne. V danom momente to vyzeralo inak, čo Thomasa zmiatlo. Verím, že bude v poriadku," povedal Arteta novinárom pred výkopom duelu proti Evertonu.

Štyridsaťročný lodivod nemôže počítať ani s Mohamedom Elnenym. Podľa všetkého bude, pre operáciu kolena, mimo hru do konca aktuálneho ročníka. "The Gunners" tak boli nútení vyvíjať aktivitu na prestupovom poli. V posledný deň sa im podarilo dohodnúť s Jorginhom z Chelsea.

"Vedeli sme, že sa musíme prispôsobiť situácii a byť flexibilní. Jednoducho pripravení na určité nepríjemnosti. So zranením Mohameda sme prišli o ďalšieho hráča, a tak sme potrebovali niekoho na tento post. Vždy sa mi Jorginho páčil. Jeho inteligencia, osobnosť a líderské schopnosti. Rozumie nášmu spôsobu hry. Veľmi sa hodí do konceptu, ktorý využívame," pokračoval Mikel Arteta na margo 31-ročného majstra Európy.

Arsenal na ceste pretrhnúť negatívnu sériu

Momentálny líder tabuľky Premier League nevyhral v Goodison Parku od roku 2017. Aj v sobotu očakáva Arteta ťažkú skúšku, keďže Everton už vedie nový tréner - Sean Dyche. 

"V ostatných rokoch sme v spoločných zápasoch nabrali skúsenosti. Nikdy to nebolo ľahké, aj preto sme nedosiahli výsledok, aký sme chceli. Vždy sa veľa vecí zmení, keď príde nový manažér," doplnil Španiel.

Vedenie klubu potešilo v piatok fanúšikov pozitívnymi správami. Na dlhodobom kontrakte sa dohodlo s Gabrielom Martinellim. Rovnako si chcú "kanonieri" udržať ďalších mladíkov - Bukaya Saku a Williama Salibu

"Z dlhodobého plánu sme si dali za cieľ udržať naše najväčšie talenty. S ostatnými tak urobíme po tom, čo nájdeme vzájomnú dohodu," uzavrel Mikel Arteta.