Päť hráčov, ktorí by mohli mať najväčší vplyv na Super Bowl

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päť hráčov, ktorí by mohli mať najväčší vplyv na Super Bowl

Travis Kelce je spoločne s Mahomesom najväčšou zbraňou Kansasu.
Travis Kelce je spoločne s Mahomesom najväčšou zbraňou Kansasu. Profimedia
Super Bowl sa nezadržateľne blíži. Kansas City Chiefs a Phiadelphia Eagles sa proti sebe postavia už v noci z nedele na pondelok. Očakávaní je množstvo, ale tie najväčšie od týchto piatich hráčov, ktorí by mohli mať obrovský vplyv na konečný výsledok.

Patrick Mahomes

Quarterback Chiefs má fantastickú techniku i presnosť hodu, dokáže skvostne improvizovať a vyriešiť aj zdanlivo stratené situácie. Vstupuje do svojho tretieho Super Bowlu. Zatiaľ sa raz tešil a raz smútil. Už niekoľko týždňov je však najväčšou témou jeho zranenie členka, ktoré utrpel v play-off, ale odohral celý zápas 2. kola a aj konferenčné finále proti Cincinnati, v ktorom zaznamenal 326 yardov, dve prihrávky na touchdown a takisto úžasný beh v samom závere, čím dostal svoj tím na dokopovú vzdialenosť. Kicker Butker potom poslal Kansas ďalej.

Jalen Hurts

Quarterback Eagles vo svojej tretej sezóne ukázal, že je nočnou morou pre defenzívnych koordinátorov a samotných protihráčov. Vyprofiloval sa na lídra ofenzívy, ktorý vie nielen presnými pasmi nájsť svojich spoluhráčov, ale takisto dokáže behať po vlastnej osi a zbierať obrovské množstvo yardov i touchdownov. Jeho štatistiky sú v tejto činnosti lepšie ako pri väčšine running backov. Trochu ho pribrzdilo zranenie ramena, kvôli ktorému vynechal v závere základnej časti dva zápasy.

Travis Kelce

Tight end Chiefs sa vyprofiloval na jedného z najlepších hráčov na svojej pozícii v celej histórii NFL. Je tradičným, spoľahlivým a najvyužívanejším terčom prihrávok Mahomesa. Hlavne v red zóne sú jeho schopnosti bravúrne. Dokáže zachytávať aj ťažké lopty a prebiť sa cez defenzívu pre zisk čo najväčšieho počtu yardov. Pre Philadelphiu bude jednou z najdôležitejších vecí eliminovanie práve Kelceho.

A. J. Brown

Wide receiver Eagles prišiel výmenou z Tennessee počas apríla minulého kalendárneho roka. Jeho neskutočná fyzická pripravenosť, priebojnosť a robustnosť z neho robia jednu z najväčších ofenzívnych zbraní Philadelphie. V základnej časti nazbieral štvrtý najvyšší počet zachytených yardov. Aj keď v doterajších dvoch play-off zápasoch na postupe svojho tímu nemal až takú veľkú zásluhu, ako by sa očakávalo, Super Bowl by to mal všetko zmeniť.

Chris Jones

Defensive tackle Chiefs je na scrimmage line a ako pass rusher nezastaviteľný. V základnej časti nazbieral 15,5 sacku, pričom až 29-krát atakoval quarterbackov súpera. Často ho súperi pri blokovaní zdvojujú, no jemu nerobí problém sa cez to dostať. Štvrtýkrát v rade sa dostal do Pro Bowlu, no jeho talent teraz bude preverený ofenzívnou silou Eagles.

Sezóna NFL vyvrcholí posledným zápasom. Do Super Bowlu sa dostali Kansas City Chiefs a Philadelphia Eagles, ktorí sa proti sebe postavia v noci z nedele na pondelok o 0:30 stredoeurópskeho času.