Petr Čech na tréningu Chicaga Blackhawks: Splnil sa mi sen, hovorí brankár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Petr Čech na tréningu Chicaga Blackhawks: Splnil sa mi sen, hovorí brankár

Čech si po futbalových snoch plní aj hokejové.
Čech si po futbalových snoch plní aj hokejové. Profimedia
Český futbalový brankár Petr Čech (40) sa objavil na tréningu Chicaga Blackhawks.

Zariadil mu to krajan a aktuálne gólman "jastrabov" Petr Mrázek. Spoločne si zatrénovali futbal a nasledujúci deň aj hokej. Čech síce nebol súčasťou oficiálneho tréningu, ale po ňom sa postavil do bránky.

Pochytal niekoľko striel od obrancov a aj nájazdy najväčších hviezd tímu. V zámorí píšu, že s ním mali problém Tyler Johnson či Andreas Athanasiou.

Mrázek a Čech sú dobrí kamaráti. Keď hokejista začínal svoju kariéru v NHL, futbalista už bol hviezdou svetového kalibru. Spojila ich rovnaká agentúra, ktorá oboch zastupuje a takisto fakt, že bývalá opora Detroitu Red Wings je fanúšikom Chelsea.

"Čelíte najlepším hráčom sveta. Musíme predpokladať, že majú dobré zakončenie. Snažil som sa v nepustiť veľa gólov, no, bohužiaľ, nešlo mi to. Napriek tomu som si to veľmi užil. Je to neuveriteľný zážitok. Splnil sa mi detský sen," nechal sa počuť Petr Čech.

Jeho vášeň pre hokej je známa. V roku 2019 po ukončení futbalovej kariéry podpísal zmluvu s rezervným tímom Guildfordu Flames hrajúcim štvrtú ligu. Počas aktuálnej sezóny nastupuje ešte o jednu súťaž vyššie za Chelmsford Chieftains.