Plzeň zvládla drámu v Brne, Sparta doma rozdielom triedy, Tomič s gólom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň zvládla drámu v Brne, Sparta doma rozdielom triedy, Tomič s gólom
Aktualizované
Moment, ktorý rozhodol o troch bodoch pre Plzeň - zakončenie Kopica mieri za chrbát brankára Berkovca.
Moment, ktorý rozhodol o troch bodoch pre Plzeň - zakončenie Kopica mieri za chrbát brankára Berkovca.Profimedia
Futbalisti Viktorie Plzeň zvíťazili v nedeľnom zápase 18. kola českej najvyššej súťaže v Brne. V tabuľke sú na druhom mieste o bod za Slaviou. Brno je jedenáste. Uspela tiež pražská Sparta, ktorá si poradila s Mladou Boleslav na svojom trávniku.

FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:0)

Góly: 9. Ševčík - 59. Bucha, 69. Kopic, 90.+7 Vlkanova, ČK: 75. Divíšek (Brno)

/R. Matejov hral do 70. minúty - E. Jirka nastúpil v 90. minúte, M. Tvrdoň iba na lavičke náhradníkov/

Úradujúci majster nezačal v honbe za nápravou zaváhania z úvodného jarného zápolenia najlepšie. Prehrával od deviatej minúty, keď sa hlavou presadil Ševčík. Po zmene strán prišla ale vydarená desaťminútovka Plzne. Najprv schladil nádeje Brna nikým nepokrytý Bucha, na ktorého o pár minút neskôr nadviazal spoza šestnástky nechytateľnou strelou Kopic. Konečný rezultát uzavrel do prázdnej brány Vlkanova, ktorý využil prítomnosť brankára Berkovca pri rohovom kope. 

SK Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec 0:2 (0:1)

Góly: 41. Červ, 87. Rondič, ČK: 77. Adediran (České Budejovice) po 2. ŽK

/L. Čmelík hral do 46. minúty, M. Králik odohral celý zápas, L. Skovajsa odohral celý zápas, D. Šípoš iba na lavičke náhradníkov - K. Meszáros iba na lavičke náhradníkov, Ľ. Tupta hral od 83. minúty /

Pozitívnu šnúru na začiatku jarnej časti sezóny ťahá Liberec. Neprehral ani v druhom vystúpení. O troch bodoch rozhodol v Budějoviciach ešte v prvom dejstve, keď mieril tvrdo a presne Červ. V samom závere premenil pokutový kop Rondič. Domáci, ktorí zbierajú body k záchrane, prehrali tretíkrát po sebe. Nepomohol im ani Adediran, keď v priebehu siedmich minút videl dve žlté karty. 

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 0:2 (0:2)

Góly: 7. Hulka, 41. Drchal, ČK: 50. Köstl (Bohemians) po 2. ŽK

/P. Bajza iba na lavičke náhradníkov, M. Trusa nastúpil v 64. minúte - E. Prekop hral do 85. minúty/

Premiérovo od roku 2010 uspel Bohemians s Hradcom v najvyššej súťaži. K cenným trom bodom ho nasmeroval v siedmej minúte Hulka. Pred odchodom do kabín navýšil skóre Drchal. Hostia si náskok z vydareného prvého dejstva udržali až do záverečného hvizdu a to aj napriek tomu, že od 50. minúty ich oslabil Köstl. Tromi bodmi sa posunuli na štvrtú priečku.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:1 (2:1)

Góly: 6. Kairinen, 36. Krejčí (z 11 m), 82. a 90.+5 Minčev - 3. TOMIČ

/L. Haraslín hral do 74. minúty, A. Goljan iba na lavičke náhradníkov - M. Tomič hral do 72. minúty/

Skóre súboja otváral slovenský futbalista Michal Tomič, ktorý v týždni spečatil prestup do Slavie Praha a smeroval na hosťovanie práve do Mladej Boleslavi. Jeho druhý zásah v ročníku ale na body nestačil, pretože Sparta ešte do polčasu nepriaznivé skóre otočila dvomi gólmi. Po zmene strán sa dvakrát presadil striedajúci Minčev. Hostia čakajú na prvé jarné víťazstvo. Domáci neprehrali v piatom vystúpení v rade.

Tabuľka českej najvyššej súťaže.
Tabuľka českej najvyššej súťaže.Flashscore