Po prehre vo štvorhre na turnaji končí, Rafael Nadal sa odhlásil z Laver Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po prehre vo štvorhre na turnaji končí, Rafael Nadal sa odhlásil z Laver Cupu
Tenisoví rivali sa na malý moment stali spoluhráčmi.
Tenisoví rivali sa na malý moment stali spoluhráčmi.Profimedia
Rafael Nadal (36) sa z osobných dôvodov odhlásil zo zvyšku Laver Cupu po tom, ako sa na pár okamihov stal spoluhráčom svojho priateľa a súpera Rogera Federera (41) v zápase štvorhry.

Švajčiarsky tenisový elegán zatiahol počas piatkového večera oponu za svojou žiarivou kariérou, čoho súčasťou bol aj Nadal. Spomínaná dvojica spolu zdieľala jednu z najúchvatnejších tenisových rivalít, no na malý moment sa ocitla na rovnakej strane kurtu.

Svet už obleteli zábery, ako obaja športoví velikáni sedia na stoličke a plačú po tom, čo prehrali vo štvorhre s tímom Európy. Španiel, ktorý získal rekordných 22 mužských grandslamových titulov, neskôr povedal, že s odchodom Federera do dôchodku odchádza aj jeho dôležitá časť.

"Rafael Nadal odstúpil z osobných dôvodov. Nahradí ho Cameron Norrie," uviedli v sobotu organizátori turnaja. Nadal totiž očakáva svoje prvé dieťa s manželkou Mery Perello, do Londýna však pricestoval, aby si zahral po boku Federera. Predpokladá sa, že odstúpenie zo slávneho podujatia je spojené práve s blížiacim sa narodením potomka. Federerovým náhradníkom sa v tíme Európy stal Talian Matteo Berrettini