Pokorne krok po kroku, znie pred šlágrom z kabíny. DAC chce proti Slovanu vyhrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pokorne krok po kroku, znie pred šlágrom z kabíny. DAC chce proti Slovanu vyhrať

Adrián Guľa má kvalitný tím, ktorý môže potrápiť Slovan v boji o majstrovský titul.
Adrián Guľa má kvalitný tím, ktorý môže potrápiť Slovan v boji o majstrovský titul. TASR
Hráči Dunajskej Stredy vstupujú do nedeľného šlágru proti Slovanu Bratislava odhodlane. Zo Žitného ostrova nebudeme síce počuť o útoku na titul, ale v tíme je kvalita a zdravé sebavedomie, ktoré môže dosiahnuť úspešné ťaženie jarnou časťou Fortuna ligy.

Mužstvo počas zimnej prestávky neprešlo žiadnymi výraznými zmenami. Cieľ stabilizovať káder sa podarilo splniť, pričom sa vhodne doplnil o útočníka Niarchosa a obrancu Méndeza. Ešte viac vedenie i fanúšikov teší fakt, že ostáva najlepší strelec súťaže Nikola Krstovič. Nenastúpil síce do posledných dvoch prípravných stretnutí, no podľa našich informácií mu nič nebráni v štarte proti lídrovi.

"Záujem malo veľa tímov, pýtalo sa na neho, riešilo sa to v médiách, prebiehali špekulácie, ale neprišla žiadna oficiálna ponuka. Točí sa okolo neho veľa ľudí a vecí, čo na neho vplýva. Viackrát ukázal, že má hlboký vzťah k tomuto klubu. Pre mňa je najdôležitejšie to, čo hráči robia a ako sa správajú. Chodí napríklad na zápasy mládeže. Je to maličkosť, ktorá však ukazuje, že mu na klube záleží. Môžem povedať, že zostane do konca sezóny," vyjadril sa pozitívne športový riaditeľ Jan Van Daele.

Zotrvanie reprezentanta Čiernej Hory teší aj samotných spoluhráčov: "Sme radi, že zostal a že pokope ostáva prakticky celý tím. Sme veľmi dobrá partia aj mimo ihriska. Spoločne sme zaznamenali dobré výsledky a chceme v nich pokračovať," povedal pre Flashscore obranca Dominik Kružliak.

Dominik Kružliak sa teší z jedného zo svojich jesenných gólov.
Dominik Kružliak sa teší z jedného zo svojich jesenných gólov.TASR

Pred samotným stretnutím je mužstvo stopercentne pripravené: "Atmosféra v tíme je pozitívna. Absolvovali sme dobrú zimnú prípravu, odohrali dosť kvalitných zápasov. Po pauze sa už nevieme dočkať na ligový duel pred našimi fanúšikmi, ktorí určite vytvoria skvelú kulisu. Prestávka bola veľmi dlhá, takže sme radi, že konečne ideme do ostrého stretnutia," pokračoval stopér DAC.

Na Žitnom ostrove by radi videli 12 500 divákov, teda vypredaný štadión, ale reálny odhad môže byť okolo desať tisíc ľudí: "Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať a podať čo najlepší výkon, nič sa na tom nemení ani proti Slovanu, ktorý má kvalitné mužstvo a určite nás nečaká nič ľahké. Verím, že budeme úspešní. Myslím si, že sme pripravení na to, aby sme dokázali odviesť maximum. Vždy sa pozeráme na najbližší duel," doplnil Kružliak.

Kouč Adrián Guľa vyjadril takisto vyjadril voči Slovanu a trénerovi Weissovi rešpekt: "Je to veľká výzva. Verím, že tím bude pripravený, motivovaný a hladný, aby zvládol najbližší zápas. Chceme v každom jednom stretnutí podať maximálny výkon. Čaká nás prestížny duel, súboj trénerov je iba čerešničkou na torte. Nevnímam to tak, že ja budem stáť proti niekomu. Rozhoduje sa na ihrisku. Verím, že naši chalani budú v nedeľu úspešní," hovorí.

Pokorne krok po kroku, tak sa v skratke dá opísať filozofia DAC-u: "Moja koncentrácia smeruje na prácu a výkon, čo má priniesť maximálny výsledok. Urobíme všetko, pre to, aby sme to dokázali. Sústredíme sa na každý deň a výkonnosť jednotlivcov. Tešíme sa z toho, že kvalitní hráči ostali v tíme. Treba sa biť o pozíciu, pretože nič nie je staršie ako včerajší zápas. Každý z chalanov potrebuje ísť znova na maximum. Mužstvo naskočilo na vlnu ochoty ísť dopredu aj za cenu diskomfortu. Nepoľavíme z náročnosti. Tejto ceste dôverujem," dodal Guľa.